Cumartesi , Nisan 20 2024

Belediyespor’un Kritik Maçı

ING Basketbol Süper Ligi’nde tutunabilme mücadelesi veren Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’u bu haftasonu zorlu bir maç bekliyor. ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor kendi evinde ligin orta sıralarında yer alan Empera Halı Gaziantep’i konuk edecek.

Sezonun ilk yarısında Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Gaziantep temsilcisi 84-64 kazanmıştı. Bu maç Fethiyeli sporseverler tarafından Erick Neal’in Abu ile çarpışarak sakatlandığı maç olarak hatırlanıyor.

ING Basketbol Süper Ligi’nde geride kalan 22 haftada evsahibi Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un 5 galibiyeti ve 17 mağlubiyeti, Empera Halı Gaziantep’in ise 11 galibiyeti, 11 mağlubiyeti bulunuyor. 7 Mart Pazar günü, Beşkaza Spor Salonu’nda, saat: 13.00’te başlayacak olan müsabaka, Covid-19 önlemleri nedeniyle kısıtlı sayıda seyirci tarafından izlenebilecek.

Ligde geçen haftasonu İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda lig lideri Anadolu Efes’in karşısına çıkan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçtan 101-85 mağlup ayrılmıştı. Empera Halı Gaziantep ise kendi evinde Beşiktaş’a 77-84 yenilmişti.

ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor gibi ligde kalma mücadelesi veren Ormanspor kendi evinde Tofaş’ı konuk ederken, Galatasaray Darüşşafaka ile oynayacak.  Bursaspor kendi evinde Bahçeşehir Koleji’ni ağırlarken, Büyükçekmece İzmir deplasmanında Karşıyaka ile karşılaşacak.

LH Fethiye Belediyespor Empera Halı Gaziantep maçından sonra 13 Mart Cumartesi günü İzmir’de Petkim ile oynayacak.

SAYI KRALI RİCKY LEDO BEKLENİYOR

Diğer yandan, LH Fethiye Belediyespor’un geçen hafta transfer ettiği, 2016-2017 sezonunda Giresun’da oynarken 21.1 sayı ortalamasıyla Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin sayı kralı olan Ricky Ledo’nun Cuma günü Fethiye’ye gelerek Pazar günkü Empera Halı Gaziantep maçında kadroda olması bekleniyor.

1992 doğumlu, 2.01 mt boyundaki şutör guard Ricky Ledo son olarak Çin’de Shanxi Loongs takımında oynuyordu. Ricky Ledo 2016 yılında Yeşilgiresun, 2017 yılında Anadolu Efes formalarını giymişti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …