Cuma , Nisan 26 2024

ADRESİ BELEDİYE ŞAŞIRTACAK

Faralya Mahallesi, Aktaş Koyu, Karaçulha Mahallesi, Kayıkseki C Tipi Mesire Yeri ve Eldirek Mahallesi, Değirmenbaşı B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 (Yirmi) yıllığına kiraya verilmesi işi için Fethiye Belediye Meclisi, yani halkın meclisi olağanüstü toplanıyor. Hal böyle olunca adres ya şaşacak. Yada iptal olacak. Tebrikler “yüce meclis” bu kararınız için.

Fethiye Belediyesi sınırları içerinde bulunan Faralya Mahallesi, Aktaş Koyu, Karaçulha Mahallesi, Kayıkseki  C Tipi Mesire Yeri ve Eldirek Mahallesi, Değirmenbaşı  B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 (Yirmi) yıllığına kiraya verilmesi işi için Fethiye Belediye Meclisi olağanüstü toplanıyor.  İhaleye direk olarak katılmak için meclisten yetkilendirme isteyecek en yakın tarihte olan Karaçulha Kayıkseki Piknik alanı ihalesine girmek için 26 Mart 2021 Cuma günü belediye meclis salonunda olağanüstü toplanıyor. Bölgede ihale ile verilecek olan üç  mesire alanı için belediye ihaleye katılacak. Belediye bu yerlerin farklı amaçlarla kullanılmaması için  elini taşın altına koyması için yetki alacak.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerinde olan güzel ve nadide üç yer Faralya Mahallesi, Aktaş C Tipi Mesire Yeri işletme hakkı ve Muğla İli, Fethiye İlçesi,  Karaçulha Mahallesi, Kayıkseki  C Tipi Mesire Yeri ve Eldirek Mahallesi, Değirmenbaşı  B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 (Yirmi) Yıllığına kiraya verilmesi işinin, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Eldirek Mahallesi, Değirmenbaşı  B Tipi Mesire Yeri işletme hakkının kiraya verilmesi işinin” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Mesire Yerleri Yönetmeliğinin 10-c maddesi uyarınca Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile ihalesi yapılacağından, ihaleye katılmaya, karar alınacak. Gazetelere verilen ilanlarda görülen ihale ilanında konulan bir madde ile bir çok işletmecinin önün kesilmesiyle başlayan sürece neşteri Fethiye Belediyesi vuruyor.

“BELEDİYE MECLİSİNDEN MESİRE ALANLARINA NEŞTER OPERASYONU”

Daha önce iptal edilen ihalede  (5 yıl süre) ile mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge. İsteniyordu, şimdi bu ayın sonunda 30.03.2021 günü Karaçulha Kayıkseki, 01.04.2021 günü Faralya Aktaş Koyu ihale edilecek. Ama  bir farkla  Yeni ihale ilanında o maddeye şöyle yer vermiş adrese teslim – çiler, “  5.1.14. İsteklinin mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge istiyoruz demişler. Türkiye genelinde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ihaleye çıkan yerlerde böyle bir madde konulmaz iken neden Fethiye çevresindeki mesire yerlerin böyle adrese teslim verilmeye çalışmasına Fethiye Belediyesi, halkın temsilcileri dur diyecek. Bir nevi hukuki olarak halkın yerleri halktan alınması için ihaleye katılarak alınacak. Bu tür alanların uzun süreli olarak başka işletmelere geçmesi temiz bakir olan yerlerin, kayıp edilmesi olarak değerlendiriliyor. Bu ihaleye katılma kararı alınmasına vesile olan herkese kamuoyu adına, Ege Gazetesi ve Haber Kanalı olarak sonsuz teşekkür ederiz.

“HALKIN MECLİSİ İŞ BAŞINDA”

Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mart Ayı Olağanüstü Toplantısı 2 gündem maddesi uyarınca 26 Mart 2021 Cuma günü saat 11:30’da Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak.

01 Mart 2021 tarihinde yapılan 2021 Yılı Mart Ayı Meclis Toplantısının Karar Özetinin okunması ile başlayacak olan Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mart Ayı Olağanüstü Toplantısında daha sonra; “Muğla İli, Fethiye İlçesi, Faralya Mahallesi, Aktaş C Tipi Mesire Yeri işletme hakkı ve Muğla İli, Fethiye İlçesi, Karaçulha Mahallesi, Kayıkseki  C Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 (Yirmi) Yıllığına kiraya verilmesi işinin, Muğla İli, Fethiye İlçesi, Eldirek Mahallesi, Değirmenbaşı  B Tipi Mesire Yeri işletme hakkının kiraya verilmesi işinin” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Mesire Yerleri Yönetmeliğinin 10-c maddesi uyarınca Kapalı Teklif (Artırma) Usulü ile ihalesi yapılacağından, ihaleye katılmaya, ihale ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesinde, Devlet İhale Kanunu ile ilgili yasalar gereğince veya özel ve tüzel şahısların açacakları ihalelerde açık arttırma, eksiltme veya pazarlığa iştirake, kapalı zarf vermeye, tekliflerde bulunmaya, pey sürmeye bunlardan vazgeçmeye, geçici ve kesin teminatlar yatırmaya, bunları geri almaya, ihalenin üzerimize kalması halinde sözleşme yapmaya, şartlarını kabule, sözleşmede değişiklik ve ek sözleşmeler yapmaya, ihale ile ilgili her türlü taahhütnameler vermeye ve imzalamaya Fethiye Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz BOLELLİ’nin yetkili kılınması ve ihaleler ile ilgili tarih ve saat değişikliği olduğu takdirde aynı yetkilerin geçerli olması hususu ile ilgili Meclise havaleli 22/03/2021 tarih ve 6767 sayılı müzekkeresinin görüşülmesi yer alacak. Aslında bu gün tarihi bir gün olacak. Çünkü sınırlar içerisinde yapılacak her türlü haksızlığa bu meclis bundan böyle dur diyeceğinin sinyalini vermiş ve işleyişe koyduğunu gösteriyor olmuş olacak. Bundan sonra adrese teslim ihaleler olmasın. Ege Gazetesi ve Haber Kanalı Adına Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …