Cuma , Nisan 26 2024

SGK Teşvikleri Seminerine Yoğun İlgi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen SGK Teşvikleri bilgilendirme semineri başta serbest muhasebeciler ve mali müşavirler olmak üzere pek çok iş yeri sahibinin katılımı ile gerçekleşti. İl Sosyal Güvenlik Müdürlüğü Denetleme Uzmanı Emre Haseki sunum sonrası katılımcıların sorularını cevapladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerin SGK teşviklerinden daha çok faydalanabilmesi amacıyla, SGK Müdürlüğü ile birlikte bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. 8 Ağustos Çarşamba günü Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına FTSO Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tufan, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Veli Uysal,  Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşer, Fethiye SMMM Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Fethiye Sosyal Güvenlik Müdürü Gamze Yılmaz, serbest muhasebeciler, mali müşavirler, esnaf ve tüccarlar katıldı.

Muğla Sosyal Güvenlik Müdürlüğü Denetleme Uzmanı Emre Haseki, sunumunda istihdam teşvikleri hakkında bilgi verdi. Haseki, teşvikleri kıyaslamalı olarak da anlattı ve sunumun sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Haseki, bilgilendirmenin yanı sıra işletmeleri sahte sigortalılık konusunda da uyardı. Haseki, işletmelerde fiilen çalışmayan ancak sigortası yatırılarak çalışan olarak bildirilen kişi tespit edildiğinde, işletmelerin kişi başı bir yıl olmak üzere, teşviklerden faydalanma hakkının engellediğini söyledi.

Haseki, Sosyal Güvenlik Kurumunun Potansiyel Teşvik Sorgulama Ekranının olduğunu, personel girişlerinden önce, işe yerleştirilecek kişilerin vatandaşlık numaraları ile bu ekrandan sorgulama yapılabileceğini kaydetti.

İSTİHDAM TEŞVİKLERİNİN KAPSAMLARI NELER?

Mevcut çalışana ilave edilen her bir sigortalı çalışan için asgari ücret üzerinden 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacak.

İşverenler bu teşvike konu olan sigortalı çalışan için aynı dönemde sigorta primi, destek ve indirimlerden yararlanamayacak. Ancak bu teşvik harici teşviklerden diğer çalışanları için yararlanma hakları bulunuyor. Yeni teşvik programı kapsamında ilave olarak 2018 yılında 9 ay boyunca işverenlere aylık 100TL asgari ücret desteği verilecek.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …