Salı , Nisan 16 2024

Tıbbi Cihaz Bağışında Bulundular

FETAV’a bağlı olarak ilçemizde sosyal amaçlı çeşitli  faaliyetler düzenleyen yerleşik İngiliz’lerden oluşan Embrace grubu; Fethiye Devlet Hastanesine tıbbi cihaz bağışında bulundu.

Fethiye’de yaşayan yerleşik İngiliz vatandaşlarından Fethiye Devlet Hastanesine destek devam ediyor. Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfına (FETAV) bağlı olarak ilçemizde sosyal amaçlı çeşitli  faaliyetler düzenleyen yerleşik İngiliz’lerden oluşan Embrace grubu; Fethiye Devlet Hastanesine tıbbi cihaz bağışında bulundu. Embrace grubu; elde ettikleri gelirler ve toplamış oldukları yardımlarla; Fethiye Devlet Hastanesinin ihtiyaç duyduğu, bebeklerde kullanılmak üzere sarılık teşhisinde kullanılan  1 adet Bilurubimetre  cihazı ile 1 adette damar görüntüleme cihazı aldılar. 70 bin TL.  değerindeki tıbbi cihazların Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimliğine teslim törenine; Fethiye Kaymakamı ve Fetav başkanı Muzaffer Şahiner, Fetav Müdürü Dilek Dinçer,  Embrace grubu sorumlusu Mavis Simpson, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu ile yetkililer katıldı.

Cihazların teslim töreninde bir konuşma yapan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner “Fethiye devlet hastanemiz 225 yataklı ve bölge halkı hastanesi düzeyinde bir hastane olmaktadır. Fethiye Devlet Hastanemiz diğer yakın ilçelere ve beldelere de hizmet veren önemli bir sağlık merkezimiz. Tabi ki böyle bir merkezde devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Gerçekten devletimiz yetişmeye çalışıyor ancak tabi ki ihtiyaçlar yenilenebiliyor. Zaman zamanda imkanları yetmeye biliyor. Biz geçtiğimiz yıllarda FETAV başkanı ve aynı zamanda Fethiye Kaymakamı olarak burada yerleşik İngiliz vatandaşlarımızın yardım destek ve ilgileriyle geçtiğimiz yıl kanser tedavisi gören hastalarımızın ihtiyaçlarına yönelik tıbbi cihazlar aldık ve hastanemizin bazı ihtiyaçları da giderildi. Bu yılda bu tür etkinlikler devam etmekte. Özellikle Fethiye’de yerleşmiş tüm İngiliz vatandaşlarımıza bu hassasiyetlerinden dolayı  çok teşekkür ediyoruz. Fethiye kaymakamı ve  FETAV başkanı olarak da teşekkür ediyoruz. Bu yılda yaklaşık 70 bin TL değerinde hastanemize ihtiyacı olan damar görüntüleme ve yeni doğan bebeklerde sarılık hastalığını teşhis edebilmek için cihaz lazım olduğunu Sayın başhekimimiz söylediler. Sağ olsunlar onların yakın ilgi ve alakalarıyla, gayretleriyle bu cihazlar alındı. Bugün bu cihazları hastanemize teslim ediyoruz Bu vesileyle gerçekten bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyon içinde FETAV olarak da varız FETAV’DA çalışan Dilek Hanım, Mustafa Bey, Şemsi Bey tüm FETAV adına çalışan arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bu hassasiyetlerinden dolayı buradaki arkadaşlara teşekkür ediyoruz ve tüm hastalar adına da teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu’da konuşmasında “Bu gibi ihtiyaçlar elbette teknolojinin gelişmesiyle devamlı artarak devam etmekte bu gibi gruplar tarafından karşılanıp hastanemize hizmete sunulmasından dolayı bizde mutlu oluyoruz ve bu gruba teşekkür ediyoruz. Muğla da sağlık turizmi veya turistin sağlığı şeklinde yapılmış olan sağlıkta en etkili hastane fazla hizmet veren hastane konumundayız. Bu rakam gittikçe artmakta turistin sağlığından ziyade sağlık turizm ile ilgili çalışmalar mevcut eğer bu çalışmalar olgunlaşırsa bizim hastanemizde daha etkili bir şekilde hizmet verilecektir. Şu anda gelmiş olan cihazlar yeni doğan hastaların belirgin fizyolojik sarılık mı yoksa; petolojik bir sarılık mı olduğunu tespit etmek için kullanılacak olan bilirubimetre ile diğer cihazımızda yeni doğanlar ya da küçük çocuklarda damar yolunun tespit edilmesi zor olabildiğinden dolayı damar yolunun daha kolay tespit edilmesi için kullanılacak olan bir cihaz olmaktadır. Bu cihazlarla hastalarımızın canlarını az acıtarak bunlara daha iyi yardımcı olacağız.

12 yıldır Fethiye’de yaşayan 77 yaşındaki İngiliz uyruklu Mavis Simpson 10 yıldır Embrace Childrens Health Charity   “Çocuk Sağlığı Yardım Grubu’nun”  başkanlığını yapmakta. 10 yılda yüzlerce Türk çocuğun çeşitli sağlık sorunlarında yardım eden ve onlara maddi destek olan Simpson; bu davranışıyla herkese örnek olan bir insan. Fethiye’nin İngiliz meleği olarak adlandırılan Embrace grubu sorumlusu Mavis Simpson’da konuşmasında “12 senedir Türkiye’deyim ve gönüllü çalışıyorum. Hasta çocuklar için para topluyoruz ve bir şeyler alıyoruz. Türk vatandaşı da yardımcı oluyor onlar geliyor;  bir şeyler veriyor satıcı ve alıcı da geliyor, onlardan da para topluyoruz. Sadece İngilizlerden değil hep beraber biriktiriyoruz ve yapıyoruz. Bu gün önemli bir gün. Çünkü; bu gün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü  olmaktadır. Böyle bir günde çocuklar için bu cihazları teslim etmekten dolayı daha da mutluyuz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …