Cuma , Nisan 26 2024

Öğrenci Uyum Haftası Başladı

Fethiye’de, 1819 okul öncesi, 1734 birinci sınıf, 1811 beşinci sınıf ve 2396 dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenci uyum haftası için sınıfları doldurdu.

Öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için uygulanan uyum haftasının başlangıcı nedeniyle İlçe Kaymakamımız Muzaffer ŞAHİNER ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk KAYA Gazi İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve velilerle sohbet ettiler.

Okulun ilk gününde öğrencileri gayet mutlu gördüğünü ifade eden İlçe Kaymakamımız Muzaffer ŞAHİNER, “Neşeli bir şekilde sınıflarına, öğretmenlerine uyum sağlamaya başladılar. Uyum haftası öğrencilerin, sınıflarını, öğretmenlerini ve okulu tanımaya yönelik ön hazırlık anlamına geliyor. Daha ilk dakikalarda öğrencilerimizin hızlı bir şekilde okula uyum sağlamaya başlaması öğrencilerin gayet hazırlıklı bir şekilde okula geldiğini gösteriyor.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk KAYA ise “Uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim-öğretim yılından bu yana uygulanıyor. Son yıllarda ortaokul beşinci sınıf öğrencileri ve lise 9’uncu sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Buna göre, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler için uyum haftası 14 Eylül Cuma gününe kadar devam edecektir. Hafta boyunca öğrencilerin geldikleri okula daha kolay uyum sağlamaları amacıyla çocuk-aile-öğretmen tanışma programları, okul ve eğitim ortamını tanıma, arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma gibi bir dizi etkinlik düzenlenecek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …