Çarşamba , Nisan 24 2024

Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirmek

Fethiye’de, ülkemizin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için sektörün taleplerine kulak veren ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Milli Eğitim Bakanlığı Sektör Odaklı Yeni Mesleki ve Teknik Eğitim Modeli düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde Kaymakam Muzaffer Şahiner’in başkanlığında düzenlenen toplantıya; Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Otelciler Birliği Derneği Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yılmaz Yalçın, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Timur Ergün ve meslek lisesi okul müdürleri katıldı.

Türkiye’de son yıllarda yaşanılan en büyük sıkıntılardan bir tanesinin işverenin istediği işçiyi bulamaması, işçinin de istediği işi bulamaması olduğuna dikkati çeken Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner; “Mesleki eğitimde ciddi sıkıntılarımız var. Bu konuyu daha önce esnaf odası başkanımız Mehmet Soydemir ile görüşmüştük. Fethiye’deki bütün esnafımızın kan ağladığı konu; bölümle alakalı istihdam edeceği nitelikli eleman bulamaması. Her işi yaparım deniliyor ama aranana vasıfta, özellikte personel bulunamıyor. Bunun giderilmesi için devletimiz ciddi adımlar attı. Devletimizin yaptığı çalışmaları, avantajları hem insanlara hem kurumlara hem işverenlere mutlaka anlatmalıyız. Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için sektörün taleplerine kulak veren Milli Eğitim Bakanlığı, sektörle etkili işbirliğini öngören yeni mesleki ve teknik eğitim modelini hayata geçirdi. Yeni modelin ayrıntılarında çok ciddi avantajlar var ve bu konuda hepimize iş düşüyor. İnşallah bundan sonraki süreçte, el birliği ve uyum içinde bu konuya çözüm bulmaya çalışacağız” diye konuştu.

Şahiner; “Mesleki eğitim çok önemli. Bazı eksikliklerimiz vardı. Esnaf ve Sanayi Odası ile yapılacak protokol ile birlikte mesleki eğitimle alakalı yaklaşık 800 bin TL’ye mal olacak bir motor bölümü binasının temeli yakın zamanda atılacak” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Cazağ: “Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğünün sektörle ilgili yapmış olduğu birçok uygulamanın burada sizlerin aracılığıyla görüşülmesi, konuşulması, bunların birçoğu sizlerin tarafından bilinmekte. Bunların birlikte tartışılması, görüş alışverişinde bulunulması, eksik ve aksayan yönlerimiz nelerdir? İlave edilmesi gereken yönler var mıdır? bunlarla alakalı toplantı yapıyoruz” dedi.

Cazağ, daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitimi geliştirmek için yapılan çalışmaları ve uygulamaya konulan yeni modelin ayrıntılarını slayt gösterimiyle katılımcılara tek tek anlattı. Toplantıya katılan sektör temsilcileri, Oda başkanları ve okul müdürleri söz alarak yaşadıkları eleman sıkıntısını ve çözümlerini Kaymakam Şahiner’e iletti.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …