Perşembe , Nisan 25 2024

Öğretmenlere Eğitim Verildi

Yaşadığımız bilgi çağı göz önüne alınarak mevcut bilgilerin doğrudan aktarılması yerine yaratıcı, üretken 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylerin yetiştirilmesinin sağlanması ve STEM konusunda lider öğretmenlerin yetiştirilmesi amacıyla başlatılmış olan “erkenSTEM ile 21. Yüzyıl Yaşam Becerileri” projesi kapsamında 27-28 Ekim tarihlerinde STEM Vadisinde Stem Lider Öğretmen Yetiştirme Çalıştayı düzenlendi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezindeki STEM eğitim modeli seminerlerine Anasınıfı ve Sınıf öğretmenlerinden 105 öğretmen katıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner beraberinde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte eğitim çalışmalarını yakından izleyip Fethiye’nin eğitim kalitesinin yükselmesinde bu çalışmaların önemli olacağını vurguladı.

Daha önce Çalıştay’a katılan ve eğitim alan 9 öğretmen gözetiminde yapılan bu seminerin; aslen, bireyin günlük yaşamındaki sorunları çözmek için fen matematik, teknoloji ve mühendislik süreçlerini birleştiren pedagojik bir yaklaşım olduğu ileri sürüldü. STEM eğitiminin en temel özelliklerinden biri; mühendislik tasarımının bilim, matematik öğrenimi ile birleşmesi olarak gösterilirken; öğrenciler, fen bilgisi, matematik ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini, gerçek hayattaki problemlerini çözmek için kullanacak aktivitelerle geliştirebilecekler. Yani, modelin öne çıkan bir diğer temel özelliği de, öğrencilere, bu dört disiplinden hem günlük yaşamlarında, hem de ileride meslek hayatlarında kullanabilecekleri pratiklerin öğretilmesi olarak belirtildi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner beraberinde Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte eğitim çalışmalarını yakından izleyip Fethiye’nin eğitim kalitesinin yükselmesinde bu çalışmaların önemli olacağını ifade etti. Kaymakam Muzaffer Şahiner, öğretmenlerin yaptığı bir mini modern köprünün açılış kurdelesini de kesti. STEM köprüsü adı verilen bu mini köprünün açılış kurdelesinin Kaymakam Muzaffer Şahiner tarafından kesilmesi sırasında öğretmenler alkış tuttu.

Kaymakam Şahiner; “Fethiye kaymakamı olarak görev yapalı 1 yılı geçti. Çalıştığımız dönem içerisinde eğitim kalitesinin yükselmesi için arkadaşlarla birlikte nerede ne imkan varsa değerlendiriyoruz. Fethiye Muğlaka eğitimin kalitesi açısından 1. sırada. Gerek üniversite gerek LGS sınavlarında Fethiye hep 1. Oldu. Sportif ve kültürel başarıları da Fethiye’nin yine önde bulunuyor. Eğitimde kalitenin artırılması için çeşitli seminerler yapılmakta. Burada olduğu gibi bu yapılan eğitime katılan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere tüm katılımcılar ve koordinatörümüze çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimiz tarafından bu  bilgiler aktarılarak yeni bir ufuk açılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …