Cuma , Nisan 19 2024

Teleferik Çalışmalarını İncelediler

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Babadağ 1700 metrede bulunan ve yapımı yeni tamamlanarak hizmete başlayan restoranda Kırtur Ştd.Şti.’nin konuğu olarak bir araya geldi. Meclis üyeleri yapımı devam eden teleferik projesi hakkında firma yöneticilerinden bilgi aldı.

Yapımı aşama aşama gerçekleşen Babadağ Teleferik Projesi kapsamında yeniden yapılan 1700 metre restoran hizmet vermeye başladı. Restoranın ilk konukları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının meclis üyeleri oldu. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve meclis üyeleri Babadağ Teleferik Projesinin yapımını üstlenen Kırtur Ltd.Şti. firması sahibi Kenan Kıran ve teknik ekiple 18 Ağustos Cumartesi günü bir araya geldi.

Babadağ 1700 metredeki restoranın açıldığı ilk gün, ilk konukları olan FTSO Meclis Üyeleri proje kapsamında devam eden çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke ve meclis üyeleri, ilk olarak 1700 metrede bulunan teleferik istasyonu alanını, istasyonda inen yolcuların restorana ulaşımını sağlayan cam köprüyü, restoranı ve seyir teraslarını inceledi. Osman Çıralı, restorana ait tuvalet, depolama alanı gibi inşaatı devam eden yerleri, 1800 ve 1900 metredeki çalışmaları inceledi.

1700 METRE RESTORANIN YAPIMI TAMAMLANDI

İnceleme sonrası açıklamada bulunan FTSO Yönetim Kurulu ve Fethiye Güç Birliği Ltd.Şti. Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projede gelinen aşamaya ilişkin bilgi verdi. Çıralı şunları söyledi: “Babadağ Teleferik Projesinde 1700 ile 1800 metre, 1800 ile 1900 metre arasındaki bağlantıyı sağlayan telesiyej hatlarının yapımı bitti. Projeyi üstlenen Kırtur firması teleferik direklerinin yerleştirileceği alanlara temel atmaya başladı. Asıl amacımız olan, yapmak için uğraştığımız ana teleferik hattının alt yapı çalışmaları yukarıdan aşağıya doğru başlamış durumda. Ana kalkış istasyonunu yapmak için ise yer değişikliği talebimize onay bekliyoruz.”

1800 VE 1900 METRE SOSYAL TESİSLERİNİN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Babadağ 1700 metrede bulunan restoranın yapımının tamamlandığını ve hizmet vermeye başladığını kaydeden Osman Çıralı, “Eskiden 1700 metrede bir cafe vardı. O geçtiğimiz yıl yıkıldı. Şimdi ortalama 400 kişi kapasiteli bir restorana dönüştü. Bugün de hizmet vermeye başladı. Çok güzel, Babadağ’a yakışır bir restoran olmuş. Firmamız hiçbir masraftan ve işçilikten kaçınmamış. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Restoranın çevre, peyzaj düzenlemesi de devam ediyor. 1700 metrede yapılacak teleferik istasyonunun temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Bu istasyonda inen yolcular için restorana ulaşımı sağlayan bir köprü olacak. Bu köprü cam olacak. Yürüyenler aşağıyı görebilecek. Camda yürümekten korkan misafirlerimiz de kenarlardaki ahşap zeminden yürüyebilecek. Atlayış pistini kullanacak olan yolcu ve pilotlar ise piste ayrı bir yoldan ulaşacak. 1800 metrede Fethiye’yi, Ölüdeniz’i ve Kelebekler Vadisini izleyen bir seyir terası, büfe ve tuvaletler olacak. Sezon sonuna kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Ayrıca 1900 metrede, yani Babadağ’ın zirvesinde de bir restoran ve seyir alanı olacak. Burada bir Orman Müdürlüğümüze ait bir gözetleme kulemiz var. Yapılacak tesisler çerçevesinde bu kule de yıkılıp yeniden yapılacak” dedi.

BABADAĞ KENDİ REKORUNU KIRDI

Proje çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Kırtur Ltd.Şti. firması sahibi Kenan Kıran da “Yamaç paraşütü uçuşlarını engellemeden inşaata devam ediyoruz. Bu yıl geçen yıla oranla uçuşlarda bir artış var. Bu yıl, bir günde 1370 atlayışa ulaşarak Babadağ günlük atlayış rekorunu kırdık. Gelecek yıl toplam atlayış sayısının 160 bin olacağını öngörüyoruz. Babadağ’a Fethiye’ye yakışır bir proje olması için hiçbir özveriden kaçınmıyoruz. Her şey Avrupa standartlarında olacak. Kalkış istasyonunun yer değişikliği ile ilgili bir sürecimiz var. Talebimiz onaylandığı an ana kalkış istasyonumuzun yapımına başlamaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …