Cuma , Nisan 26 2024

Mavi Dalga Projesinde Yerini Aldı

2015 yılından bu yana sürdürülebilir denizcilik uygulamalarını geliştirmek adına Fethiye Belediyesi, Travel Fondation, Deniz-Temiz Turmepa, Deniz Ticaret Odası ve D-Marin Göcek işbirliğiyle yürütülen projeye resmiyet kazandırıldı.

Deniz turizmine katkı sağlamak, sektör çalışanlarına çevre koruma konusunda eğitim vermek, denizlerin temiz tutulmasını sağlamak ve Fethiye’deki deniz turizminin tanıtılması amaçlanan projeyle birlikte, eğitim faaliyetleri, örnek projeler, kampanyalar ve kıyı temizliği gibi faaliyetler düzenlenecek. Tüm bunların yanında Sürdürülebilir Denizcilik Uygulamaları konusunda turistlerde tekne işletmecilerinde ve tekne personelinde farkındalık yaratmak projenin asıl amacını oluşturmaktadır.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “Mavi Dalga projesi gerçekten çok ses getiren bir proje. Gerek basında, gerek yapılan çalışmalar sonucu Fethiye’de Sürdürülebilir Deniz Turizmi üzerine yapılanların ne kadar önemli ve ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Deniz kirliliğinin, ilaç kutularının bile atılacak boyuta geldiğini gördük. Bunun hepimiz için bir uyarı olması lazım. Bu tip eğitimleri daha sık yapmamız, daha geniş kitlelere ulaşmamız lazım. Fethiye Belediyesi olarak Çevre Müdürlüğümüz konusunda çok iddialıyız. Çevre konusundaki hassasiyetimiz belli. Bu projeye şimdiye kadar hep dışarıdan destek oluyorduk, şimdi resmi olarak katılmış olduk. Atılan imza ile taşın altına elimizi koymuş, sorumluluklarımızı daha da attırmış olacağız. Hep birlikte çevremizi, denizimizi koruyacağız. Kirletirsek Fethiye’ye kimse gelmez. Kimse Fethiye’ye lüks otel görmeye gelmiyor, denizi ve doğası için geliyor. Bu nedenle korumak herkesin görevidir” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …