Çarşamba , Nisan 24 2024

YARIŞLAR NEFESLERİ KESECEK

Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 5. Ayak yarışı Fethiye’de 7-8 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Fethiye Orman Spor Kulübü ve Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilecek Türkiye Enduro Şampiyonası’nın Beşinci Ayak Yarışı 7 – 8 Ekim tarihinde düzenlenecek. Fethiye Esenköy mevkiindeki Akdeniz Off-Road Park’ta iki gün sürecek sezonun 5. Ayak yarışı, birbirinden heyecanlı mücadelelere ev sahipliği yapacak. Ekstrem, kros ve enduro test etabının yer aldığı Fethiye’de şampiyon adayları son yarış öncesi adeta puan savaşı yapacak. Toplam 120 km’lik yarışta sporcular 35 km’lik parkuru üç kez geçecekler. Fethiye yarışı 2,5 km Kros, 6 km Enduro ve 950 mt Ekstrem testten oluşuyor.

Fethiye Orman Spor Kulübü tarafından hazırlanan zorlu MX etabı ve orta sertlikteki enduro etaplarıyla hem yarışçılar hem de izleyiciler keyifli anlar yaşayacak. Beş ayrı kategoride farklı gruplarda koşulacak Enduro Şampiyonası’na Türkiye genelinden yaklaşık 100’e yakın yarışçının katılması bekleniyor. Yarışın teknik kontrolleri 7 Eylül Cumartesi günü Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yarışseverler, 7 Ekim’de  sıralama turlarının müthiş heyecanına ortak olurken, 8 Ekim Pazar günü ise Ekstrem, Kros ve Enduro testleri ile gün boyu yarışçıların büyük çekişmesine şahit olacak.

400 bin m2’lik alana yerleştirilmiş Akdeniz Off Road Park; içerisinde 3.5 Km’lik uluslararası standartlarda MX parkurunu ve extrem parkurunu bulundurmakta olup, izleyicilerin hem MX hem de enduroyu aynı anda izlemelerine olanak sağlamaktadır.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, “8 Ekim Pazar günü yapılacak Enduro Şampiyonası’nın 5. Ayak yarışları nefesleri kesecek. Türkiye’nin değişik bölgelerinden çok sayıda enduro sporcusu sezonun en önemli yarışmasında Fethiye’de buluşacak. Tüm yarış severleri bu organizasyona bekliyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …