Cumartesi , Nisan 27 2024

“Karia’dan Likya’ya Dönüyor Pedallar”

“Karia’dan Likya’ya Dönüyor Pedallar” bisiklet turu Patara Alınca rotasında bir ilki gerçekleştirdi. 4 günde 225 km yol kat eden ve 3380 metre tırmanış gerçekleştiren bisiklet topluluğu, zorlu bir ilk olan ELİT turu başarı ile tamamladılar.

Tarihi Karia coğrafyasını ve Kariayolunun tanıtımının yapılması için, sportif etkinlikler, alternatif sürdürülebilir turizme katkı ve yol üzerindeki tarımsal üretim yapan üreticiler ile turist ve sporcuları bir araya getirmek, Karia yolunun başlama ve bitiş noktasına kadar kullanılabilir hale getirilmesi için sosyal sorumluluk projeleri üretmek amacı ile kurulan Karia Derneği, yılın ilk uzun tur Bisiklet etkinliğine “Karia’dan Likya’ya Dönüyor Pedallar” bisiklet turu ile başladılar. Patara-Alınca, Alınca-Karaağaç-Ölüdeniz-Kayaköy-Benlik-Aksazlar parkurunu 4 günde tamamlayan bisiklet topluluğu toplam 225 km yol katederken 3.380 metre tırmanış gerçekleştirdi.

Karia Derneği Başkanı Turan Bulut yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: “Katılımcılarımıza çok teşekkür ederim. Onlar bir tarih yazdılar. Tandem, yol ve MTB bisikletler ile bunu başardılar. Her güzelliğe zorluklar yaşanarak, emek sarf edilerek ulaşıldığını mükemmel kamp noktalarımızın manzarasını gördüklerinde bire bir şahit oldular. Her bisikletçi bu Turu tamamlamalıdır. Bu bir aşama kaydetmedir. Tüm tanıtım etkinliklerimiz turizm sezonunu uzatmak için mücadele etmektedir.

Coğrafyamızda yapılan turizm yatırımı sadece yazın deniz, güneş, kum, olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet vermesi düşünülmüştür. Yazın normal mevsim şartlarında herkes ziyaretçi olarak geliyor bölgemize. Ama yılın 6 ayı çalışan sektör diğer 6 ay atıl vaziyette bekliyor. Hepimiz projeler üretiyoruz ama cesaret edip gerçekleştirme denemelerimiz çok yavaş ilerliyor.

Bilmeliyiz ki mevsim şartları değişti kışın bile güneş etkisini hissettiriyor ve denize girilebiliyor.

Bir STK olarak Karia Derneği bir nebze olarak örnek olsun diye bu bahar mevsiminde etkinlikler yapmaktadır. Denizde bir damla olsa bile gelecekte herkes yapmaya cesaret edebilecektir.

Her türlü ihtiyaçları kendileri tarafından karşılanan bisiklet turu etkinliğimize yurdumuzun değişik yerlerinden Yaklaşık 70 kişi katılım gösterdi.

Coğrafyamızın nadide tarihi yerlerinden olan Likya yolunda bisikletliler pedal çevirdikleri için çok mutlu oldular. Bize destek olan Fethiye, Seydikemer ve kaş kaymakamlıkları ve belediye Başkanlıklarına, Fethiye ve Seydikemer emniyet müdürlüklerine, güvenliğimizi gece-gündüz sağlayan Fethiye, Seydikemer ve Kaş jandarma komutanlıklarına çok teşekkür ediyoruz.”

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …