Perşembe , Nisan 25 2024

Adres Aynı, Fiyat 16 Kat Arttı

Faralya Aktaş Koyu 01.04.2021 Perşembe günü saat 14.00 da Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü misafir hanesinde ihale edildi. İhaleyi daha öncesinde de belirttiğimiz Otel işletmecisi aldı. Yani adres değişmedi. Ama değişen fiyat oldu. Yıllık 68 bin TL’den değil, 997 bin TL’den kiralamak zorunda kaldı. Devleti zarar etmekten Ege Gazetesi kurtardı. Ege Gazetesi’nin yaptığı haberler netice verdi ve Türkiye’nin değişik yerlerinden ihaleye katılmak üzere ihaleye katılmaya geldiler, ihalede fiyat yükselmesine sebep oldu. Birileri adrese teslim ihale yaptı ama, fiyatta yapamadı…. Bundan sonrasında Ege Gazetesi ve Haber Kanalı olarak Fethiye ve çevresindeki Orman işletmeleri bire bir mercek altına alacağız.  

68’bine Değil 997+KDV GİTTİ

Muğla İli Fethiye İlçesi Faralya Aktaş koyu olarak bilinen 21.900 m2 yer tesisli olarak 20 yıl süre ile 01.04.2021 Perşembe günü ihale edildi. Fethiye  Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 437 no’lu bölme içerisinde kalan Aktaş C Tipi Mesire Yeri işletme hakkının 20 yıllığına kiraya verilmesi işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile Mesire Yerleri Yönetmeliği’nin 10- c maddesi uyarınca kapalı teklif (Artırma) usulü ile ihale edildi. İhaleye 7 firma 1 de Fethiye Belediyesi katıldı. İki firma ihale dosyaları incelenirken elendi. 6 firma ile başlayan ihalede 1  firmanın da  işletme içindeki ortaklık payı %1 olmasından dolayı elendi. Kapalı zarf usulü ile teklif verebilen 5 firmanın zarfları olabildiğince titizlikle açıldı. En yüksek veren üç firma kapalı zarf usulü ile artırmaya kaldı. Bu firmalardan biri daha öncesinde adres olarak yazdığımız otel işletmecisiydi. Geride kalan işletmelerle yapılan artırmada en yüksek artırımı veren otel işletmecisi 997 bin +  KDV ile adrese doğru Aktaş Koyu almış oldu.  Ama bu kadar uğraşları, ucuz ve 20 yıllığına verilmesiydi. Bizde Ege Gazetesi olarak bu alanların devletin tasarrufun da kalması kalmıyorsa da, birilerine peşkeş çekilmeden şeffaf bir şekilde ihale edilmesi için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizin asıl sebebi de kamuoyu görevimizdir. Halkın ve vatandaşın lehine görev bilincimizdir.

EGE GAZETESİ BÜTÜN OYUNLARI BOZDU.

Ege Gazetesi çıkmaya başladığı günden bugüne hep halk ve vatandaşın lehine olan olaylar tarafında yer almıştır. Ama yıldırılmaya çalışılmış, resmi engellemelere maruz bırakılmaya çalışılmış bir gazete ve işletme olduk. Ama doğru tektir. Bizim sığındığımız bir tek yaratıcıdır. Yani Allah’tan başka sığındığımız bir yer yoktur. Çoğunlukla pis, ihtikarsızlaştırmalar ile karşı karşıya kaldık. Defalarca Savcılıklara şikayet edildik.Defalarca Mahkemelere verildik. Verilmeye de devam edeceğiz. Ama bir tek sevdamız olan Fethiye’mizden vazgeçmeyeceğiz. Yani kapımızın önünü süpürmeye temiz tutmaya devam edeceğiz. İşte burası Aktaş koyu içinde verdiğimiz mücadele bunun içindi. İhaleye çıkarıldığında istenilen madde ile  çok açık bir şekilde ben yan taraftaki otel işlemecisine göz göre göre ucuz bir şekilde veriliyorum diye bağırıyordu. Evet yine adresi şaşırtamadık. Ama verdiğimiz mücadeleye başka işletmecilerde ses vererek sofraya ortak oldular. En azından 68 bin Türk Lirasına gitmesine engel oldular. 8 firma ile başlanan ihalede,şeffaflığı ortandan kaldıran istenilen sadece ,  5.1.14. maddesinde  (İsteklinin  mesire yeri işletmeciliği yaptığına dair ilgili kurumdan alınmış belge) ‘den başka bir durum yoktu.

Son üçe kalan firmalar çok yakın teklif vermesi göz göze bakışmalar hariç. Ama bizi sevindiren netice olarak  Aktaş Koyunun 997 bin +KDV ile ihale edilmiş olmasıdır. Yani birileri sevindiren olay,  tüy bitmemiş yetimin hakkını yedirmedik. Kamuoyu görevimizi bir kez daha ahlaki ile yapmış olmanın gurunu yaşıyoruz. Yıllık 68 bin TL yerine 997 Bin TL ihale edilmesi demek devletin kasasına her 929 bin TL fazla paranın  KDV hariç girmesi demektir. Bunun için bundan sonrada EGE Gazetesi ve Haber Kanalı olarak Orman İşletme tarafından yapılan her türlü olayı araştıracağımızı buradan bildiriyoruz. Halk ve vatandaş adına denetim mekanizması olarak görev yapacağımızı bildiriyoruz. Hal böyle olunca iddialar üzerinden konuşulanlar doğru çıktı. Bir Bakan talimatı ile bu maddenin kondurulduğu,ihaleyi otelcinin alması için İlçe idarecilerin görmezden duymazdan geleceği yönündeki tüm olaylar bir bir çıktı. Ama bir tek olaya en gel olamadılar oda ucuza almaya çalıştıkları yeri tamı tamına 15 kat daha fazla para ile alacaklarını düşünemediler. Bunun yanında Ege Gazetesinin bu olayın peşini bırakmayacağını düşünemediler. Ve sonuç kazanan devlet kazası oldu. Oyunu bazen Ege gazetesi oldu… Haber- Foto Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …