Cuma , Nisan 26 2024

FETHİYE’DE TAVLA ŞAMPİYONASINA BANDOLU AÇILIŞ

Fethiye “2017 yaza Merhaba modern tavla turnuvası ” başladı. Turnuvanın açılışında Fethiye Belediyesi bandosu konser verirken onuncu yıl marşı çalınırken Turnuvaya katılanlar ellerinde Türk Bayrakları salladı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 80 ‘e yakın katılımcı organizasyonu beğendiğini söyledi.

Fethiye 2017 Yaza merhaba Modern Tavla Turnuvası başladı. 2 gün süren turnuvaya başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere değişik bölgelerden 80 tavla sever katılıyor. Aralarında kadınlarında yer aldığı yarışmacılar arasında 2015 dünya Tavla şampiyonu ali Cihangir Çetiner ile 2014 Türkiye şampiyonu Zafer Taş gibi ünlü tavla şampiyonları da yer alıyor. Çalış plajındaki Ceren Otelde yapılan turnuvanın açılışın da Fethiye Belediyesi bando takımı muhteşem bir konser verdi. Onuncu yıl marşı ile başlayan konser sıranda şampiyonaya katılanlar ellerinde Türk bayrakları salladılar. Bandonun Konseri sırasında Çalış Plajında güneşlenen yerli ve yabancı tatilciler hemen sesin bulunduğu yere yönelip bandonun konserini izlediler. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay’ın da katıldığı açılış sırasında 2015 dünya tavla şampiyonu Ali Cihangir Çetiner ile Türkiye Tavla Şampiyonlarından Zafer Taş gösteri oyunu gerçekleştirdiler.

Dünya tavla şampiyonu Ali Cihangir Çetiner Fethiye’deki organizasyonun iyi hazırlanmış olduğunu belirterek burada bulunmaktan keyif aldığını söyledi. Çetiner bu yılsonunda yapılacak Dünya Şampiyonasına katılacağını belirterek; ”Türkiye’de ve yurt dışında yapılacak pek çok organizasyonda Türkiye’yi temsil edeceğim” diye konuştu.

Türkiye Şampiyonlarından Zafer Taş ise hobi olarak başladığı Tavla şampiyonasında pek çok dereceler elde ettiğini bu yıl yapılacak turnuva ve şampiyonalarda yine yer alacağını kaydetti.

Yaza Merhaba Tavla Şampiyonasını düzenleyen Türkiye Tavla Birliği Fethiye Temsilcisi Sait Nayman; ”Başta İstanbul olmak üzere İzmir Ankara ve Bursa ile diğer bölgelerden 80 e yakın katılım var Fethiye Marmaris, Bodrum, Aydın dan da katılımlar mevcut. Kuzey Kıbrıs ve Gürcistan dan da tavla severler burada.  Turnuvaya destek veren belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye belediye başkan yardımcısı Mete Atay da ”Oldukça güzel bir organizasyon yapılıyor, Fethiye belediyesi olarak bizde destek veriyoruz iç Turizm adına güzel bir organizasyon yapılmaktadır. Bu organizasyonda Fethiye’den tavla severlerde yarışmaktadır” dedi.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …