Cuma , Nisan 19 2024

YAZ KURAN KURSLARI BAŞLADI

2016-2017 eğitim öğretim döneminin sona ermesinin ardından Fethiye Müftülüğü tarafından yaz Kur’an kursları açıldı. 26 Ağustos tarihinde sona erecek kurslara İlköğretim 4.’üncü sınıfı tamamlamış öğrenciler katılabilecek.

Fethiye genelindeki tüm camilerde gerçekleştirilen Yaz Kuran Kursları’na katılan öğrencilere temel dini bilgiler ve namaz sureleri hakkında bilgiler veriliyor. Merkez Yeni Camii’nde Müezzin Şefik Omaç ve İmam Yusuf Demirci yönetiminde gerçekleşen kursun ilk gününde yoğun bir katılım olduğu gözlendi. Devam eden kurslara ilköğretim 4’üncü sınıfı bitiren öğrencilerin karne fotokopisi ve veli dilekçesi ile kayıt yaptırabilecekleri ifade edildi. Fethiye Merkez Yeni Camii Müezzini Şefik Omaç  yaptığı açıklamada, kursların 26 Ağustos tarihinde sona ereceğini söyledi. Kursa katılan öğrencilere ilk olarak Diyanet İşleri Başkanı tarafından yayınlanan mesajın okunduğunu aktaran Omaç, kursların sabah 09. 00 ila 12. 00 saatleri arasında devam edeceğini belirtti.

Ailelerden çocuklarını Kur’an öğrenmeleri için bu kurslara göndermesini isteyen Şefik Omaç, “Kursumuz 45 dakika ders 15 dakika teneffüs şeklinde geçecek. Hafta sonları ise yine okul döneminde olduğu gibi tatil olacak. Anne ve babalardan isteğimiz, çocuklarını Kur’an öğrenmesi için kurslarımıza göndersinler. Kurslarımız 9 hafta sürecek. Kursa gelen öğrencileri zaman zaman takip etsinler, bizlerle görüşsünler. Bazı çocuklar ‘kursa gidiyorum’ diye evden çıkıyor fakat kursa gelmiyor. Anne babalar da kursta olduğunu zannediyor. Bu yüzden belirli aralıklarla camilere gelip çocuklarının durumunu sorsunlar.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …