Perşembe , Mart 28 2024

Fethiye Belediyespor Tarih Yazdı

İNG Basketbol Süper Ligi’nde, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Basketbol takımı süper ligde ilk galibiyetini aldı. Normal süresi 82-82 biten karşılaşma uzatmaya giderken, kazanan taraf 91-82 kazanmayı başardı. İNG Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında Galatasaray’ı kendi evinde ağırlayan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, güçlü rakibine karşı başarılı bir mücadele sergiledi. Normal süresi 82-82 biten karşılaşma uzatmaya giderken, kazanan taraf 91-82 ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor oldu. Fethiye temsilcisi uzatmada rakibine 9-0’lık bir üstünlük sağladı ve Süper Lig’deki ilk galibiyetini aldı.

Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan maçı Başhakem Kerem Baki yönetirken, yardımcılıklarını Kaan Büyükçil ve Serhat Büker yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor sahaya Erick Neal, Abdul Malik Abu, Branden Frazier, Barış Hersek ve Elgin Cook ilk beşi ile çıktı. Galatasaray ise George Hamilton, Darly Macon, Yiğit Arslan, Brock Motum ve Berke Atar beşi ile parkedeki yerini aldı. Karşılaşmayı Kaymakam Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve diğer ilgililer izledi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ilk dakikalarda Elgin Cook, Abdul Malik Abu ve Ercik Neal ile hızlı hücumlarda pota altından sayılar buldu.

Galatasaray ise Brock Motum, George Hamilton ile eşitliği sağladı. İlerleyen dakikalarda savunma hatalarından dolayı Fethiye temsilcisi geriye düşse de oyundan kopmadı. İlk periyodu konuk ekip 21-25 önde kapattı. İkinci periyotta sarı kırmızlılar üstün oyununa devam ederken, bu periyodu 41-52 önde kapattı. Üçüncü periyotta Fethiye ekibinde yabancıların ve Barış Hersek’in başarılı oyunuyla farkı azaltıp, skoru 64-67’ye getirdi. Son periyotta etkili oyununu sürdüren LH Fethiye Belediyespor; Erick Neal, Branden Frazier ve Abu Malik Abu’nun sayıları ile oyuna ortak oldu. Normal süresi 82-82 biten maçın uzatmalarında 9-0’lık bir seri yakalayan Fethiye temsilcisi, 91-82’lik skorla ilk galibiyetini elde etti.

FETHİYE BELEDİYESPOR BASKETBOL TAKIMINA COŞKULU UĞURLAMA

ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı Marina Butik Otel’de düzenlenen kahvaltı etkinliğinden sonra Fethiye Belediyesi meclis salonunda taktik toplantısı yaptı. Baş antrenör Alkım Ay başkanlığında gerçekleşen taktik toplantısından sonra Fethiye basket takımı konvoy olarak karşılaşmanın yapılacağı Beşkaza spor salonuna hareket etti. Fethiye Belediyesi önünde basketbol takımını bekleyen bir grup Fethiyeli taraftar basketbolcuları büyük bir sevgi gösterisi ile karşıladı. Meşaleleri yakarak Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımını karşılayan taraftarlar; takımı alkışlarla ve tezahüratlar eşliğinde coşkulu bir şekilde salona uğurladılar. Daha sonra Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı otobüsüne yoğun bir araç konvoyu eşlik etti. Şehir turu yapan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı konvoyuna Fethiyeli vatandaşlar el sallayarak ve alkışlayarak destek verdi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor basketbol takımı konvoyuna Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Fethiye Belediyesi zabıta araçları eşlik etti.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …