Perşembe , Nisan 25 2024

“Usta Gazetecinin Sıradışı Serüveni”

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Likya etkinliklerinin son gününde yönetmenliğini Gökmen Ulu’nun yaptığı ‘Uğur Dündar – Usta Gazetecinin Sıradışı Serüveni’ belgeseli, Uğur Dündar’ın katılımlarıyla Beşkaza Meydanı’na kurulan dev ekranlardan izlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte usta gazeteci Dündar, “Bir daha dünyaya gelsem, bin kez daha bu Uğur Dündar olarak gelmek isterim” diye konuştu. Belgesel ve konuşmalar sonrası Dündar, sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

Ünlü moda tasarımcıları Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal da izleyici olarak programa katıldı. Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gazeteci-yazar Mine Kırıkkanat, Murat Ağırel, Atilla Köprülüoğlu, Türk moda tasarımcıları Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal, CHP eski Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve binlerce Fethiyeli katılım sağladı. Belgesel yönetmeni Gökmen Ulu, program başlangıcında belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ederek, böyle bir belgesel filmi çektiği için gurur duyduğunu söyledi.

BELGESEL İZLEYİCİLERİ DUYGULANDIRDI

Yaklaşık 80 dakika süren belgeselde mesleğinde 50 yılı dolduran duayen gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın serüven dolu yaşamı anlatıldı. İmza attığı binlerce haber, unutulmaz televizyon programlarıyla bir medya fenomeni olan Uğur Dündar’ın belgeselinde Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri anlatıldı. Filmde Dündar’ın çarpıcı haberleri ve televizyon yayınlarından örnekler de serpiştirildiği görüldü. Giriş ve jenerikte Türkiye’nin önemli sanatçılarından Fazıl Say’ın ‘Kumru’ adlı eseri yer alırken, dünya çapındaki klasik müzik bestecisi Can Atilla’nın ‘İnanç ve Zafer’ isimli eserine de yer verildi.

DÜNDAR, KARACA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Belgesel sonrası alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Uğur Dündar, bu etkinliğin yapımında emeği geçen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ve ekibine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Dündar, “Alim Karaca, Fethiye’nin yeni seçilmiş başkanı. İyi işler yapacağına inancımız tam. Kendisine bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra yapacağı çalışmalarda da sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

DÜNDAR; “BİR TEK SİZİN KARŞINIZDA EĞİLİRİM”

Sahneye çıkmasıyla birlikte halkı selamlayan Dündar, “Beni sizlerin dışında hiçbir güç böyle eğemedi” diyerek sözlerine devam etti. Dündar, “Sizin gerçekleri öğrenme hakkınız karşısında eğildim. Benimle birlikte cendere içinde yaşamayı göze alan sevgili eşim Yasemin’e ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bir kez daha dünyaya gelsem, bin kez daha aynı Uğur Dündar olmak isterdim. Siz de beni izlemeye devam ettiğiniz sürece ben bu işe devam edeceğim. Özetlemek gerekirse; benim hayatım yaşlanmak için yaşanan bir hayat olmadı. Geride güzel bir iz bırakmak için uğraştım. Sabırla belgeselimizi izlemenizden anlıyorum ki;  bir şeyler başarmışım. Hepiniz var olun” diye konuştu. Program sonrasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Uğur Dündar’a çiçek ve üstünde Atatürk silueti bulunan saat takdim etti.

Dündar konuşmasının ardından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önüne kurulan stantlarda sevenlerinin kitaplarını imzaladı ve fotoğraf çektirdi. Yüzlerce vatandaş, Dündar ve Karaca ile fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …