Cuma , Nisan 26 2024

Bayram Turizmini Değerlendirdi

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Çalış plajındaki tesislerin dolup dolup boşaldığını belirtti. Fethiye’nin Çalış plajı da turizm sezonunda hareketli günler yaşıyor. Çalış plajı bölgesindeki yüzlerce yatağın bulunduğu tesisler, Ramazan bayramı tatilinde dolup dolup boşaldı.

Geçtiğimiz yılki Kurban bayramı tatili doluluğuna göre daha düşük bir dönemin geçtiği Çalış Plajında geçen yıllarda alt yapıda gözlenen olumsuzluklar ile ekonomik sıkıntıların iç turizmde bu yıl verim düşüklüğüne neden olduğu kaydedildi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, ”Güzel ve bereketli bir bayram olsa da bana göre geçen yılki Kurban bayramındaki doluluğu göremedik. Bunun sebepleri ortada” ifadelerini kullandı.

Ay; ”9 günlük bayram uzun bir tatildi. Dolup dolup boşaldık diyebiliriz ancak diğer bayramlarla kıyasladığımız zaman örneğin en son Kurban bayramına göre o kalabalıklığı sanki yakalayamadık gibi…Yani trafikten anlayabiliyoruz. Bayramın son 2 günü biraz trafikte fazlalık oldu. Sanırım başka yerde bayramını geçiren arkadaşlarımız gurbetçilerimiz son günlerinde Fethiye’yi tercih etmişler ve erken bir boşalma oldu. Zaten televizyonlarda da izlediğimiz gibi İstanbul’a bayramdan bir gün evvel inanılmaz giriş vardı. Trafiğe yakalanmamak için sanıyorum. Geçen seneki doluluğu yakalayamamanın bazı sebepleri var diye düşünüyorum. Güzel ve bereketli bir bayram olsa da bana göre 3 yanı var. Birincisi ekonomik şartlar ve sorunlar, tatile para ayırma. Çünkü koslar yükseldi, koslar yükselince otel fiyatları da yükseldi haliyle. Türk halkının biraz bayram konusundaki düşüncesi sanki bayramdan daha sonra gelmeyi tercih etmelerinin sebebi olabilir. İkincisi İstanbul’daki seçim. Bu seçimin de doluluğa etkisinin olduğunu, daha doğrusu boşluğu etkilediğini düşünüyorum. Üçüncüsü de geçen yıl alt ve üst yapıda çok büyük sorunlar yaşadık. Geçen yıl ziyaret edenlerin Fethiye’yi bu yıl tercih etmemelerinin sebeplerinin bu sorunlar olduğunu düşünüyorum. Ama 1. sebep tabi ki ekonomik şartlar. Güzel bir sezona başladığımızı düşünüyorum. Ama Mayıs ayındaki yüzde 35’lik doluluk çok keyifli değil. Umut ediyorum özellikle seçimden sonra bir yoğunluk yaşarız. Allah turizmcilere güç kuvvet ve bereket versin diyorum. Sabırlı olup, gelen müşterilerimizi memnun ederek göndereceğiz. Çalış plajı da çok yoğundu ama tekrar söylüyorum. Geçen sene ile mukayese ettiğimizde fiyatlarda farklılık olmasına rağmen bu yıl aynı yoğunluğu yakalayamadık” dedi.

Ay, ”Şu anda yabancı ağırlıklı bir Çalış var. Genelde İngiliz var. Hollanda’dan da müşterilerimiz var. Arap müşteriyi çok fazla görmedim. Belki 5 yıldızlı otellerde olabilir. Ama keyifli şu an. Önemli bir not da düşmek istiyorum. Geçen yıl alt yapıda bazı sorunlar yaşamıştık. Bu sene temizlik sorunu olsun, alt yapı sorunu olsun, koku sorunu olsun. Buradan Fethiye Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bu sorunları özellikle çöp alımında ve temizlik konusunda bize olumsuzluklar yaşatmadıkları için çok teşekkürler. Ki yeni bir belediye olmalarına rağmen güzel bir bayram yaşattılar. Özellikle alt yapı ve trafik dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …