Cuma , Nisan 19 2024

Samanlık Koyu’nda Çevre Temizliği

Fethiye Büyük samanlık koyunda TURMEPA öncülüğünde temizlik seferberliği gerçekleştirildi. Tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uluslar arası kıyı temizliği etkinliğine yoğun katılım oldu. Etkinliğin Fethiye ayağı, TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi koordinasyonunda, Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, TURMEPA Fethiye Şubesi, Orka Hotels çalışanları, Montana Pine Resort Fethiye çalışanları, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Fethiye halkı katılımıyla gerçekleşecektir.

Uluslararası Kıyı Temizliği (ICC) etkinliği kapsamında gerçekleştirilen temizlik seferberliğine; Turmepa Fethiye şubesi yönetimi ve gönüllüleri, Fethiye Belediyesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi üyeleri, Orka Hotels çalışanları, Montana Pine Resort Fethiye çalışanları, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile çevreci vatandaşlar katıldı.

Etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada “Uluslararası Kıyı Temizliği (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası, Fethiye Büyük Samanlık Koyu’nda gerçekleştirilmiştir.“Uluslararası Kıyı Temizliği (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası kapsamında Türkiye dâhil 100’den fazla ülkede yüz binlerce gönüllü deniz kıyılarına akın ediyor. Her yıl dünyayla eşzamanlı olarak yapılan etkinlik, Türkiye’de 2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA koordinatörlüğünde yürütülüyor. Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası çerçevesinde kıyılarımızı temizlemek için kolları sıvayan TURMEPA, İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun ve Fethiye kıyılarına uzanıyor. Etkinliğin Fethiye ayağı, 21 Eylül Cumartesi günü TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi koordinasyonunda, Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, TURMEPA Fethiye Şubesi, Orka Hotels çalışanları, Montana Pine Resort Fethiye çalışanları, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Fethiye halkı katılımıyla gerçekleşecektir. Büyük Samanlık Koyu’nda yapılacak etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Fethiye Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, TUI TURKEY Tantur Turizm Sey. A.Ş.’ye ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Likya yolu ve Büyük Samanlık Koyunda gerçekleşen kıyı temizliklerinde 171 kg atığın doğaya karışmasını önlemiş olduk” denildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …