Cuma , Nisan 26 2024

Sendikalardan Eğitimde Şiddete Ortak Tepki

İzmir Ödemiş’te okul müdürünün iki öğrenci tarafından öldürülmesiyle ilgili Fethiye’deki sendikalar ortak basın açıklaması yaptı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde sendikalar ortak basın açıklaması düzenleyerek, Ödemiş’te okul müdürünün iki öğrenci tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Eğitim Bir-Sen Fethiye Temsilcisi Faruk Duran, Türk Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Bünyamin Avcı, Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Sevgi Çobanoğlu, Eğitim-İş Fethiye Temsilcisi Uğurcan Küçükala, müdürler ve öğretmenler basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim Bir-Sen Fethiye Temsilcisi Faruk Duran, öğretmene şiddet vakalarının artık sıradanlaştığını dile getirerek, Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz.” Dedi.

BİMER, CİMER ve Alo 147 hattının hizmete girmesiyle öğretmene yönelik şiddetin arttığını öne süren Duran; “Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri almadığı gibi öğretmenlere uygulanan şiddete seyirci kalan Milli Eğitim Bakanlığı, her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren uygulama ve açıklamalar yapmakta. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelik, şikayet etme hatları, performans ölçme uygulamaları, ehliyet ve liyakat yerine mülakat uygulamaları, mesleki ve ekonomik haklarından yoksun bırakması itibarsızlaştırma politikasının somut gerçekleridir” dedi.

Duran, “Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz.  Geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin, şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlarına yürümesi mümkün olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …