Perşembe , Nisan 25 2024

TÜRKİYE KARETE ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

 

Fethiye’nin ev sahipliğini yaptığı Kulüpler Türkiye Karate Şampiyonasında sporcular galip gelebilmek adına elinden gelen tüm çalışmaları gösterirken, şampiyonada 21 ilden 528 sporcu yarıştı.

Beşkaza Spor Salonu’nda üç gün süren şampiyonada, ümit genç ve büyükler kategorilerinde 21 ilden 528 sporcu mücadele ederken, şampiyonanın son gününde dereceye giren sporcular ödüllerini aldılar.

Şampiyonayı Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, Karate Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar ile sporseverler izledi. Şampiyonanın seronomisinde 21 kulüp tanıtımı yapılırken şampiyona ile ilgili olarak Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Fethiye’de bir buçuk yılda 50 etkinlik düzenlendiğini 20 bin sporcunun yarışmalara katıldığını bu organizasyonda da 21 ilden 59 kulüpten 520’ye yakın sporcuyu ağırlamaktayız” dedi.

Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş da: “Türkiye Karate Federasyonumuzun takvimi içindeki bu organizasyon son derece başarılı geçmektedir. Avrupa Büyükler Kategorisinde Türkiye karatede bir rekora daha imza atmıştır. Bunda hakemlerimizin adaletli ve başarılı yönetimleri önde gelmektedir. Bu şampiyonada kulüplerden ilk 3’e girenler Avrupa Şampiyonasında yarışacaklardır” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan da: “Fethiye’de 21 ilden 59 kulüp sporcularını ağırlıyoruz. Fethiye’de böyle güzel bir tesisin yapılmasından dolayı bakanımıza ve tüm destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da: “Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaksını severim’ sözünü hatırlatıp; “Sporun centilmence yapılması dileğinde bulundu. Çalık; “Fethiye’de dört mevsim spor yapılabileceğini hatırlatarak: “Fethiye spor kenti olabilir. Amatör ve profesyonel sporun her türlüsü Fethiye’de gerçekleştirilebilir” ifadelerini kullandı.

Organizasyonda ilk gün alınan tüm sonuçlar:

Ümit Genç Erkek Takım Kata

1 Doğukan Karate İhtisas Spor Ankara

2 Gazi Osman Paşa Belediye S.K. İstanbul

3 Akbulut Gençlik Karate Spor İstanbul

3 Doğan Karate İhtisas Spor Kulübü Denizli

Ümit Genç Bayan Takım Kata

1 Akbulut Gençlik Karate Spor İstanbul

2 Başkent Çınar Spor Kulübü Ankara

3 İmhad Gençlik Ve Spor Kulübü İzmir

3 Doğukan Karate İhtisas Spor Ankara

Büyük Erkek Takım Kata

1 İstanbul Büyükşehir Belediye İstanbul

2 Ay Yıldız Karate Do Spor Kulübü Ankara

3 Arnavutköy Belediye Spor Kulübü İstanbul

3 Küçükköy Karate Spor Kulübü İstanbul

Büyük Bayan Takım Kata

1 Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kocaeli

2 Gazi Osman Paşa Belediye S.K. İstanbul

3 İstanbul Büyükşehir Belediye İstanbul

3 İmhad Gençlik Ve Spor Kulübü İzmir

Ümit-Genç Bayan Takım Kumite

1 Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Sakarya

2 Hendek Karate Spor Kulübü Sakarya

3 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt Spor Kulübü Kocaeli

3 Şamiloğlu Karate İhtisas Spor Kulübü Kırklareli

Organizasyonun son gününde elde edilen sonuçlar şöyle:

1 İstanbul Büyükşehir Belediye İstanbul

2 Pamukova Karate Spor Kulübü Sakarya

3 Hendek Spor Kulübü Sakarya

3 Kamikaze Karate İhtisas Spor Antalya

 

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …