Perşembe , Nisan 18 2024

UMKE BU KEZ PLAJLARI KURTARDI

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Koca Çalış ve Karataş plajlarında çevre temizliği yaptı.

Koca Çalış Plajı Türbe Mevkii’ne gelen 20 UMKE görevlisi, eldivenlerini giyerek çevre temizliğine başladı. Görevliler, çoğunluğu cam ve pet şişelerden oluşan çöpleri, çöp poşetlerine doldurdu. 500 metre uzunluğundaki alanda temizlik çalışmasını tamamlayan ekipler daha sonra Karataş Plajı’na geldi.

Burada da çevre temizliği yapan UMKE görevlilerine, plajda denize girip güneşlenen vatandaşlar teşekkür etti. 2 saat süren çalışma sonunda 25 poşet çöp toplandı.

UMKE’de görevli Hüseyin Pınar, yaptığı açıklamada, etkinliği çevre temizliği konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturmak için düzenlediklerini söyledi.

Doğaya sahip çıkmanın önemine dikkati çeken Pınar, “Kısa sürede 25 torba çöp toplamamıza rağmen çevre hala kirli. Umarım bundan sonra insanımız çevresine daha çok sahip çıkar. En azından kendi çöpümüzü çöp tenekelerine atabiliriz.” Dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …