Cumartesi , Nisan 20 2024

TEOG İÇİN TERCİH DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMALARA BAŞLADI

 

 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG ve ÖSYS için Tercih Danışmanlığı Komisyonları kuruldu. TEOG ortak sınavlar tercih danışmanlığı için komisyonlar çalışmalara başladı. Fethiye’de TEOG tercih danışmanlığı komisyonları 24 Temmuz’a kadar görev yapacak.

Fethiye Gazi Ortaokulu, Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu, Fethiye Vali Recai Güreli Ortaokulu, Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu’nda kurulan TEOG tercih komisyonları öğrencilerin puan, yetenek, ilgi, değer durumuna göre danışmanlık yapıyor. Öğrenci ve veliler ortak sınavlar tercih danışmanlığı ilgilileri tarafından yönlendiriliyor. Tercih danışmanlığı komisyonları öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilmesi, öğrenci ve velilere, karar verme sürecinde gereken rehberlik hizmetlerinin sunulması, öğrencilerin, ailelerinin sosyoekonomik koşulları da dikkate alınarak üst öğrenim kurumlarına yerleşmeleri aşamasında sağlıklı karar verebilmelerine katkı sunulması, tercih edilecek eğitim öğretim kurumlarının, özel durumu olan (özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, okul birincileri, yerleştirme kılavuzlarının öngördüğü başarılı öğrenciler vb.) öğrencilere ilişkin koşullarının öğrenci ve veliye açıklanması ve öğrenci ve velinin birbirlerinden farklı istek ve beklentileri olabileceği gibi hususlar, tercih süreci içerisinde bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmeli ve öğrencilerin bu çerçevede yönlendirilmesine dikkat ediyor. Tercih danışmanlığı komisyonları öğrencilere ikamet koşuluna bakılmaksızın hizmet verirken tercih ekranında öğrencinin tercih yapmasını engelleyen herhangi bir sorun oluşması durumunda, sorunun giderilebilmesi için öğrenci mezun olduğu okul başta olmak üzere gereken kurumlara yönlendirme yapıyor. Ortak Sınavlar tercihlerinde sorumluluk veli ve okul idaresine ait olduğundan, ilgili öğrencinin tercihi komisyon başkanı tarafından sisteme girilecek ve alınacak sistem çıktıları veliye de imzalatılarak bir nüshası veliye teslim ediliyor. Komisyonlarda görevlendirilen rehberlik öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri sisteme tercih girişinde bulunmazlarken, 18 Temmuz’da başlayacak ÖSYS tercih sürecinde tercih sorumluluğu tamamen öğrenciye ait olduğundan öğrencilerin sisteme tercihlerini girebilmeleri için imkânlar ölçüsünde uygun ortam hazırlanacak, bu öğrencilerin tercihleri sisteme komisyonlar tarafından girilmeyecek. 18 Temmuz’da başlayacak ÖSYS tercih danışmanlığı ise Fethiye Anadolu Lisesi, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Fethiye Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 26 Temmuz 2017 tarihine kadar yapılacak. Öğrenciler tercih danışmanlığı sistemini benimsediklerini belirterek yetkililere teşekkür ettiler.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …