Salı , Nisan 23 2024

FETHİYE HUZUREVİNE SANAT MERKEZİ KAZANDIRILIYOR

Fethiye Huzurevi’ndeki yaşlılarla, ilçedeki sanat ile uğraşan yaşlıların bir arada sanatsal çalışmalar yapabilmeleri için Fethiye Huzurevi’ne Sanat Merkezi yapılıyor. Kurban Bayramı’na kadar tamamlanması beklenen Sanat Merkezi projesini Huzurevi Müdürü Adem Güngör ile emekli sanatçılardan Bilgin Özbay birlikte hazırladı.

Fethiye Huzurevi’ndeki yaşlılar ile ilçedeki sanat ile uğraşan yaşlıların bir arada sanatsal çalışmalar yapabilmeleri için Fethiye Huzurevi’ne Sanat Merkezi kazandırılıyor. Fethiye Huzurevi Müdürü Adem Güngör ile huzurevi sakinlerinden ressam sanatçı Bilgin Özbay, yaşlıların ilçedeki yaşlılar ile bir arada sanatsal çalışmalar yapabilmesi için Huzurevi Sanat Merkezi projesi hazırladı. Proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilince, startı verildi. Huzurevi yanına yaklaşık 100 metre karelik alanda ahşap olarak yapımına başlandı. Fethiye Huzurevi Müdürü Adem Güngör ile ressam sanatçı Bilgin Özbay ve huzurevi sakinleri de sanat merkezi inşaatının başlamasından büyük memnunluk duydu. Resimden müziğe, yaşlıların sanatsal çalışmalar yapabilmesi için yapımına başlanan sanat merkezi inşaatının Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Proje ve maketinin Bilgin Özbay tarafından Osmanlı mimarisi tarzında hazırlandığını söyleyen Huzurevi Müdürü Adem Güngör, “Genel Müdür yardımcımız Fethiye’ye gelmişti. Proje fikrimizi iletmiştik. Kabul edildi. Osmanlı mimarisi tarzında bugün inşa etmeye başladığımız sanat evi projemizi huzurevimize kazandırmayı planladık. Kurban Bayramı’na kadar inşaatı tamamlamayı hedefliyoruz. Resimden, müziğe sanatsal faaliyetlerin hemen hepsini huzurevindeki yaşlılarımız ile Fethiye’deki yaşlılarımız birlikte gerçekleştirecekler. Yaşlılarımızın yaşamlarında aktif kalmalarını ve hobilerini gerçekleştirmelerini sağlayacağız” dedi.

Huzurevi sakinlerinden sanatçı Bilgin Özbay’da; “Yaklaşık 1 yıl önce planladığımız projenin hayata geçirilmesinden büyük memnunluk duydum. Artık huzurevindeki arkadaşlarımızla sanatsal çalışmaları odalarımızda değil, bu merkezde yapabileceğiz. Fethiye’deki yaşlı ve sanata meraklı yaşlılarımızı da buraya bekleyeceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …