Cumartesi , Nisan 20 2024

Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi

Fethiye’nin Yanaklar Mahallesi’nde yeni bir lezzet durağı hizmete açıldı. Tamamen doğal ürünlerin servis edileceği ‘Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi’nde Yörük kültürüne özgü tatlar misafirlere sunulacak.

Fethiye’nin Yanıklar Mahallesi’nde hem doğanın tadını çıkarabileceğiniz hem de leziz bir kahvaltı edebileceğiniz ‘Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi’ hizmete açıldı. ‘Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi’nin açılışına Kerimoğlu Yörük Çadırları işletmecisi ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Enver Yalçın Yörük Müzesi İşletmecisi Enver Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi’nin açılışını gerçekleştiren işletme sahibi Abdullah Aydın, “Yanıklar Mahallesinde doğup büyüyen, bu yörenin çocuğu olarak Yörük birisiyiz. Atalarımızdan öğrendiğimiz kültürlerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmak için köy sofrası tarzında hizmet verecek olan ‘Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi’ açılmış oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma, büyüklerime teşekkür ederim. Tabiat Ana Kahvaltı Bahçesi olarak ismini koyduk. Tabiatın tam da ortasındayız. Şehrin kalabalığından, stresinden uzakta olmak isteyenleri buraya bekliyoruz. Misafirlerimize yöremizin lezzetlerini tanıtmaya ve sunmaya çalışacağız. Buraya gelen misafirlerimize tereyağlı tarhana çorbası, mısır ekmeği gibi yöresel ürünleri ikram edeceğiz. Kendi yetiştirdiğimiz ürünleri tarladan sofraya usulü ile ziyaretçilerimizin damak tadına sunacağız” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …