Salı , Mart 19 2024

Engelli Kardeşlere Su Şoku

Seydikemer’de yaşayan, yaklaşık 2 yıl önce suları kesilen ve haklarında icra takibi başlatılan engelli kardeşler, yetkilerden yardım bekliyor.

Kadıköy Mahallesi Lale Sokak’taki evlerinde yalnız yaşana yüzde 71 engelli Halil Koyuncu ile yüzde 51 engelli Mehmet Koyuncu’nun suyu, faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle 2 yıl önce Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından kesildi.

Muğla’nın 2014’te büyükşehir olmasıyla nedeniyle engelli kardeşlerin yaşadığı Kadıköy Beldesi mahalleye dönüştü ve su aboneleri büyükşehire bağlandı.

Büyükşehirden önceki dönemin belde belediye başkanınca su parası alınmayan engelli kardeşlere, MUSKİ tarafından geriye dönük 4 bin 240 lira fatura yollandı ve suları 2 yıl önce kesildi.

Evlerinde su bulunmayan ve komşularından sağladıkları suyla ihtiyaçlarını gideren Engelli kardeşler,

İcra takibinin kaldırılması ve sularının tekrar akması için yetkililerden yardım bekliyor.

MUSKİ’ye olan borçları nedeniyle 2015’ten bu yana sularının kesik olduğunu anlatan Mehmet Koyuncu, “Eski belediye bizden su parası almıyordu. MUSKİ geriye dönük alınmayan faturaları da tespit edip 4 bin lira civarı borç çıkardı. Kardeşim ve ben engelliyiz ve çalışamıyoruz. Bunu ödeyecek durumumuz yok. Borcumuz nedeniyle de şu anda icraya düştük. Yetkililerin icrayı kaldırmalarını ve suyumuzun yeniden akmasına yardımcı olmalarını istiyoruz. Su ihtiyacımızı komşulardan sağlıyoruz dedi.

Akif Yeşil engelli kardeşlere ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını, komşularının su ihtiyaçlarını kendisine ait çeşmeden adlıklarını söyledi.

Yetkililer bu soruna çözüm bulması gerektiğini vurgulayan Yeşil, “ İki kardeş, gariban ve kimseye zararı yok. Aç susuz evlerinde otururlar. Bunlara yardım edilmeyecekse kime yardım edilecek? Bu adamların borçlarını silsinler sularına kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Engelli kardeşlere suyunun açılması için MUSKİ’ye müracaat ettiklerini anlatan Ali Yeşil şöyle konuştu “MUSKİ’nin Fethiye şubesine müracaat ettim ama her hangibi bir işlem yapamayacaklarını söylediler. “Muğla Büyükşehiri 8 kez aradım ama maalesef kimseye ulaşamadım. En son konuşmam için bir avukatlarına bağladılar. Avukat da bana ‘Elinden geleni ardına koyma’ dedi. Bu bir insanlık ayıbıdır. Biz suyun içerisinde susuzluk çekiyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” Dedi.

-MUSKİ’den konu ile ilgili açıklama

MUSKİ’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, konuta ait su sayacının kayıtlarda normal konut aboneliği olarak görüldüğü bildirildi.

Olan borç nedeniyle kuruma herhangi bir başvuruda bulunulmamasından 23 Kasım 2015’te mevzuat gereği abonenin suyunun kesildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aradan geçen süre zarfında 18 Aralık 2017 tarihinde, tarafımızca başlatılan icra takibi üzerine, komşusu olduğunu belirten bir kişinin müracaatı ile abonemiz hakkında inceleme başlatılmıştır. Yaşanan bu olayda borcu bulunan abonemizin engelli olduğunu belgelendirilmesi üzerine indirimli mesken aboneliğine dönüştürülme işlemleri gerçekleştirilecek. Engelli olduğunu öğrendiğimiz abonemizin, yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak gerekli çalışmalarımızı başlattık.”

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …