Cuma , Nisan 26 2024

Suç Duyurusunda Bulundular

Son Periyot 48 Basketbol Gönüllüleri Grubu üyeleri, Lokman Hekim Fethiye Belediye Basketbol Takımı yöneticisi Yavuz Topateş’e, kendilerini tehdit etti iddiası ile suç duyurusunda bulundular.

Son Periyot 48 Basketbol Gönüllüleri Grubu kurucu üyeleri Gürhan Cengiz ve Serkan Yalnız kendilerine yönelik hakaret ve tehdit ettikleri iddiası ile Lokman Hekim Fethiye Belediye Basketbol Takımı yöneticisi Yavuz Topateş hakkında Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Yaptıkları suç duyurusunun ardından Fethiye Adliyesi önünde kısa bir açıklamada bulunan Son Periyot 48 Basketbol Gönüllüleri Grubu kurucu üyesi Gürhan Cengiz, şu açıklamalarda bulundu;

“Fethiye Belediye Başkanlığında Danışmanlık yapan ve aynı zamanda Lokman Hekim Fethiye Belediye Basketbol Takımında Yöneticilik yapan Yavuz Topateş’den şikayetçiyiz.

Şöyle ki ; Bizler Fethiye’mizde Sonperiyot48 Basketbol gönüllüleri gurubu olarak Serkan Yalnız’ın yönetmiş olduğu Instagram resmi sayfamızdan 22.OCAK.2021 Tarihinde, İNG Basketbol Süper Ligi Takımlarımızdan ANADOLU EFES Basketbol Takımımızın Başantrenörü Ergin Ataman tarafından paylaşılan Sosyal Projeyi (İNANANLAR ASLA KAYBETMEZ) Paylaştık ve Bu proje Ülke çapında bir proje olup Toplumumuzun Her kesimine hitap eden bir projedir. Biz bu projeyi paylaştıktan bir gün sonra yani 23.OCAK.2021 Tarihinde akşam saat 18.00 sularında Fethiye Belediye Başkanlığında Danışmanlık yapan ve aynı zamanda Lokman Hekim Fethiye Belediye Basketbol Takımımızda Yöneticilik yapan Sayın Yavuz Topateş tarafından bizzat aranarak Sonperiyot48 Basketbol Gönüllüleri Gurubu Kurucuları Serkan Yalnız ve Gürhan Cengiz bizzat tehdit edilmiştir. Sayın Yavuz Topateş tarafından telefonda Bizzat bizlere ‘’Bir gün sonra Fenerbahçe maçımız var. Fenerbahçe maçından önce bütün Fenerbahçelilerin düşman olduğu Ergin Ataman’ın videosunu nasıl paylaşırsınız. Sizler nasıl taraftarsınız. Eğer 1 dakika içinde o paylaşımı kaldırmazsanız bir daha değil Fethiye, Beşkaza Kapalı Spor Salonuna,salonun bahçesine dahi giremezsiniz’’ diyerek bizleri açık ve aleni olarak hiçbir hakkı olmadığı halde tehdit etmiştir. Sayın Yavuz Topateş Bizlere yapmış olduğu bu söylem ve tehdit ile öncelikle ;  6222 kanun numaralı ve 14.04.2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine muhalefet etmiş,sporda toplum içinde ayrıntıcılığa ve düşmanlığa sebep olmaya apaçık bir şekilde sebebiyet vermiştir. Ayrıca yine Sayın Yavuz Topateş bizlere yapmış olduğu bu tehdit söylemi ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik Ve Spor Bakanlığı’na ait olan ve aksi bir yargı kararı olmadığı sürece her bir Türk ve yabancı ülke vatandaşlarının girmekte özgür olduğu kamusal bir alandan hiç bir hakkı bulunmamasına rağmen sadece kendi egosunu tatmin etmek için salona almamakla tehdit etmek anayasamıza ve ilgili yasalarımıza alenen muhalefet etmektedir.

Son olarak buradan sizlerin aracılığı ile Basketbol Takımımızın asıl Patronu ve Fethiye Belediye Başkanımız Sayın Alim Karaca’ya seslenmek istiyoruz. Sayın Başkanım. Bizler Fethiye şehrimizi süper lige layık görmeyenlerle asla yol yürümek istemiyoruz. Lütfen Gereğini Yapınız”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …