Cuma , Nisan 26 2024

27 Aralık Atatürk Koşusu Yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gidişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “27 Aralık Atatürk Koşuları” Fethiye’de de yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Tarafından Fethiye’de gerçekleştirilen Atatürk Koşusu 281 Sporcunun katılımı ile yapıldı. Özgecan Anıtından başlayan ve Beşkaza Meydanında biten yarışlarda sporcular birinci olabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Genç sporcuların ailelerinin de hazır bulunduğu yarışlar 5 kategoride gerçekleştirildi. Yarışlar esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, bitiş çizgisini karıştıran bazı sporcular renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Yıldız Kızlar kategorisinde yarışan Zeynep Ertaş, bitiş çizgisine yaklaştığı sırada yere düşüp hafif baygınlık yaşaması öğretmenlerini ve arkadaşlarını korkuttu. Kısa bir baygınlık geçiren Zeynep Ertaş, daha sonra kendine geldi.

Yarışmalar sonunda bin 200 metre küçük kızlarda Gazi Ortaokulu’nda Azra Özbiltekin birinci, Yusuf İzzet Gökçe Ortaokulu’ndan Fatmanur Bıyık ikinci, Çalıca Ortaokulu’ndan Hatice Töngül üçüncü olarak yarışı bitirdiler. Bin 500 metre küçük erkeklerde Karagedik Ortaokulu’ndan İsmail Emre Çiçek birinci, Çalıca Ortaokulu’ndan Batın Polat ikinci, Gazi Ortaokulu’ndan Metehan Öztürk üçüncü olarak yarışı bitirdiler.

2 bin metre yıldız kızlarda Yusuf İzzet Gökçe Okulu’ndan Gayegür İpek birinci, Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu’ndan Ayşegül Zor ikinci, Karagedik Ortaokulu’ndan Özlem Özden üçüncü oldu.  3 bin metre yıldız erkeklerde Karaçulha Ortaokulu’ndan Ersin Selek birinci, Esenköy Şehit Cengiz Topçu Ortaokulu’ndan Erhan Tarhan ikinci, Üzümlü Ortaokulu’ndan Tolga Aykurt üçüncü oldu.

3 bin metre genç kızlarda yarışan Üzümlü İMKB Anadolu Lisesi’nden Ganime Toker birinci, Fatih Anadolu Lisesi’nden Damla Erol ikinci, Şefika Pekin Anadolu Lisesi’nden Gamze Sappak üçüncü oldu.4 bin metre genç erkeklerde ise İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden Mehmet Topal birinci, Üzümlü İMKB Anadolu Lisesi’nden Akın Berk Erdem ikinci, İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden Semih Said Savcı üçüncü oldu.

Yarışlar sonunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlenirken, yarışmalara katılan bütün sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, geleneksel olarak yaptıkları Atatürk Koşusunun bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Yiğit: “281 sporcumuz yarışmaya katılım sağladı. Biz Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak sporu, bilimi, sanatı yaşam tarzı haline getiren gençler yetiştirmek, farklı düşüncelere saygısı olan, çevreyi koruyan bir nesil yetiştirmek amacındayız. Bu amaçla bakanlığımızın ilçemizde yapmış olduğu yatırımlar neticesinde salonlarımız, spor sahalarımız neredeyse yüzde yüz doluluk oranıyla faaliyet göstermekte. Bunun yanında ekstra faaliyetlerimiz oluyor. Ben katılan bütün sporculara teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …