Cumartesi , Nisan 20 2024

SEYDİKEMER’E  HİZMET VE  YATIRIM  YAĞACAK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz basın mensuplarıyla kahvaltı düzenleyerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki  toplantı ve görüşmeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve bakanlarımıza ve AK Partili Milletvekillerimize teşekkür eden Başkan Yakup Otgöz; Seydikemer’e yapılacak hizmetler ve yatırımlar ile ilgili bilgi verdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Ankara dönüşü yaptığı bilgilendirme toplantısına Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldılar.

“İMAR PLANI İHALESİNİ YAPIP SÖZLEŞMESİNİ İMZALADIK”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz konuşmasında, “31 Mart seçimlerinin ardından projelerimizi hayata geçirmek adına gece gündüz çalışıyoruz. İlçemizin en önemli konularından birisi imar planının yapılmasıydı. Bu konuda ihalemizi yaptık. 23 Ağustos Cuma günü de sözleşmemizi imzaladık. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun. Hastanenin yapılacak yerin karşısında bulunan Tavşan Beleni olarak bilinen yerde, orman içinde mesire ve dinlenme yeri yapım çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız burada hem piknik yapabilecek hem de aileleriyle hoşça vakit geçirebilecekler. Cumhurbaşkanımız ile 17 Ağustos’ta yapmış olduğumuz toplantının, ilçemiz için hayırlara vesile olacağından kimsenin endişesi olmasın. Seydikemer’imiz, Cumhurbaşkanımız sayesinde hak ettiği hizmeti yine Cumhurbaşkanımızın destekleri ile alacaktır” dedi.

“SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİNİN İHALESİ 24 EKİM 2019’DA”

Ankara’daki toplantı hakkında bilgi veren Başkan Otgöz, “Biz Cumhurbaşkanımız nezdinde bakanlarımıza Seydikemer’in sorun ve projelerini  ilettik. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay başkanlığında Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ve bakan yardımcılarından oluşan heyetle Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı Kadem Mete ile yapılan toplantıda Muğla’mıza ve Seydikemer’imize yapılacak yatırımlar tek tek gündeme alındı. Birçok proje ilgili bakanlıklar tarafından çalışmalara başlanmasına karar verildi. Seydikemer’imize yapılacak proje ve yatırımların takibini yapmaya devam edeceğiz. Bu görüşmeler neticesinde 150 yataklı Seydikemer Devlet Hastanesinin ihalesinin 24 Ekim 2019 tarihinde yapılacağı müjdesini vermekten de mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“SAKLIKENT İŞLETMECİLİĞİ BELEDİYEMİZE TEKRAR KAZANDIRILMIŞTIR”

Konuşmasına devam eden Başkan Otgöz, “Eşen Çayı’ndaki ıslahı tamamlanan bölgede bin 300 metre yeşil yürüyüş ve bisiklet yolunun yapımına hızla başlayacağız. 5 adet halı sahanın ilçemizin ihtiyaç olan yerlerine yapılması, çöp kamyonu, yol süpürme aracı, 300 adet yeni çöp konteyneri,  Karadere ve Kumluova sahil yollarının yol ağına alınması için gerekli çalışma yapıldı. Saklıkent Kanyonu’nun işletmeciliğini protokolle 5 yıllığına belediyemize almıştık. Şimdi yine kanyonunun işletmeciliği 5 yıl daha Seydikemer Belediyemize kazandırılmıştır. Seydikemer’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SEYDİKEMER’E   TOKİ   VE   MİLLET BAHÇESİ”

Konuşmasını sürdüren Otgöz, “Şu anda görüşme ve çalışmaları devam eden projelerimiz de bulunmaktadır. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse; Seydikemer’e yakışır bir Millet Bahçesi projemizin yapılması… Bunun için bakanımız talimat verdi. İmar çalışmaları bitmediği sürece bu projeye başlama imkanımız yok. Eşen Çayı’nın yanındaki 46 dönümlük alana yapılmasını planlıyoruz. Yaka yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanımız söz verdi. Eksikler tamamlandıktan sonra Yaka yolunun satıh kaplamasını da yapacağız. Seydikemer’in en önemli yatırımlarından birisi de TOKİ olacaktır. Bu konuda çalışmalarımız da bitiyor. Menekşe Mahallesi’nde bulunan 65 dönüm alanda bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Bakanımızdan söz aldık. TOKİ’nin ikinci ayağını ise Seki Mahallesi’nde yapmayı düşünüyoruz. TOKİ çalışmalarımız iki etap olarak devam edecek.Seydikemer merkezde ikinci köprünün yapılması için talimat verildi. Bunun da takipçisi olacağız. Okullarımız eksik… Anadolu Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilçemize kazandırılması adına Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Milli Eğitim Bakanımıza talimatı verdi. İmar planı bittikten sonra kültür merkezi, gençlik merkezi, kapalı pazar yeri de projelerimizin içinde olacak. Seydikemer’e verdikleri bu anlamlı destek için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve bakanlarımıza, bize bu imkanı sağlayan milletvekillerimize, il ve ilçe başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

“KARABEL TÜNELİNDE ÇALIŞMALAR EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Otgöz; Fethiye körfezinin de hükümetimiz tarafından temizleneceğini söyledi. Seydikemer İlçesine Bakanlar tarafından verilen önemden dolayı tüm yetkililere teşekkür eden Otgöz, “Karabel Mevkiinde yapımına başlanan ve yüklenici firmanın yarım bıraktığı Karabel Tüneli hakkında da Ulaştırma Bakanımız ile görüştüm. Bakanımız en kısa sürede bu tünelin yapımına başlanacağını ve Seydikemer- Söğüt Karayolunun sıcak asfaltlanacağını bildirdi. İlçemiz adına en güzel haberlerden birisi de bu. Bu anlamda bizim projelerimizi önemseyen ve onaylayan başta Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇEMİZDE BİR AHENK VAR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün konuşmasından sonra  Seydikemer İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu konuşma yaptı. Kaymakam Gökçekuyu konuşmasında;  Seydikemer Belediyesi  ile uyum içersinde çalıştıklarını ifade ederek Seydikemer’e yapılacak olan yatırımlar ve hizmetlerden dolayı  Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve bakanlarımıza ve AK Partili milletvekillerine teşekkür etti. Seydikemer İlçesinde hizmetkarlık yapmak için tüm kurum ve kuruluşların ortak adım attığını söyleyen Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu konuşmasında  “Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’ün Ankara’dan onaylatarak getirdiği müjdeli haberler karşısında herkes gibi bende çok mutlu oldum. Seydikemer yeni kurulan bir ilçe. Her geçen gün de eksikliklerini tamamlama noktasında var gücü ile gayret gösteriyor. Burada, bu eksikliklerin giderilmesi noktasında en büyük değer ya da katkı, bir ekip çalışması marifetiyle gerçekleşiyor olmasıdır. İlçemizde bir ahenk var. Kaymakamlığımızla,  belediyemizle, sivil toplum örgütlerimizle, diğer kurum müdürlerimizle ve yerel siyasetle çalışma anlayışı konusunda bir ahenk var. Bu ahengin vermiş olduğu olumlu hava neticesinde ilçemizin de ihtiyacı olan yatırımlar yada diğer eksiklikler, bu olumlu hava içerisinde daha rahat takip ediliyor ve bunun neticesinde de ilçemizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında olumlu adınlar atılıyor. Bu anlamda bu hizmetlerin ilçemize yansıması noktasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HİZMETKARLIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te ilçe başkanları ile yaptığı toplantıya kendisinin de katıldığını ifade eden Seydikemer AK Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş ise, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Muğla ve ilçeleri için çok önem veriyor. Bunu son bir hafta da yaşanan toplantı trafiğinden anlayabiliriz. Bunun yanında başkanlarımızın sunmuş olduğu tüm projeleri Bakanlarımıza yönlendirerek olumlu sonuçlar çıkartmıştır. Bizler halkımız ile Ankara arasında hizmet köprüsü kurmaya devam edeceğiz. İlçemize kazandırılan tüm projelerde halkımıza hayırlı olsun” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …