Cumartesi , Aralık 7 2024

‘Şehit ve Gazilere Saygı’ Konferansı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca Fethiye’de Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü Münasebetiyle ‘Şehit ve Gazilere Saygı’ konferansı düzenlendi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda düzenlenen ‘Şehit ve Gazilere Saygı’ konferansına Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Gökhan Tuncer, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Gökhan Tuncer, Çanakkale Harbi ile ilgili konferans sunumundan sonra ‘Bağımsızlık’ konulu tanıtım filmi izlendi. Programda söz alan gaziler, hatıralarını paylaşarak dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Gökhan Tuncer, “Yaptığımız sunumumuzu Milli Savunma Bakanlığının hazırlamış olduğu takdim metni üzerinden ve sunumumuzda da bahsettiğimiz gibi şehitler haftası vesilesiyle öğrencilerimize, gençlerimize Gazilik ve Şehitlik unvanlarının tanıtımını ve onların açılımını sunabilmek için buradayız. Bizim içimizde olan ve kendileri de söz alarak konuşan gazilerimizle onları buluşturmak ve gerçek yaşayan kişilerin ne hissettiklerini onlara aktarabilmek maksadıyla bu sunumu yaptık. Şehit ve gaziliğin onurunu gelecek nesillere aktarabilmek istedik” dedi.

Gökhan Tuncer, “Önemli bir coğrafyadayız. Bizim etrafımızda dün olduğu gibi bugün olduğu gibi yarın da düşmanlarımız ve ülkemiz üzerinde emelleri olan güçler olacak. Bu güçlere karşı atalarımızdan aldığımız bayrağı bizde gelecek nesillere verebilmek maksadıyla bu bilinci arkadaşlarımızla oluşturabilmek için bu sunumu yaptık” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Sur’da görev yaparken Gazi olan Üsteğmen Okan Kuloğlu, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Her ne olursanız olun, bu zihniyetle ilerleyin ve bu anma gününde sadece burada değil veya sadece televizyon izlerken bir yerden acı haber alındığında değil akşam otururken de, ders çalışırken de, teneffüste koşuştururken de aklınızda bulunsun; Sizin için mücadele eden birileri var. Benim engel oranım yüzde 78 ama bundan hiç hayıflanmıyorum. 25-26 yaşında bu olay başıma geldi. Normalde bir yıkım olması lazım… Ama yıkım olmadı. Niye? Çünkü çok güzel şeyler yaşadım. Sizin gibi öğrenci arkadaşlar mektuplar yolladı, ziyaretlere geldi. Evet, ben bu vatan için bir şeyler yaptım ve iyi ki yapmışım dedirttiler. Sizlerde bu yaşlarda şuan için yapabileceğiniz sadece onların farkında olmanız. Ve bugün kendimizi geleceğe hazırlarken ülkenin coğrafyasının ne kadar güzel bir coğrafya olduğunu düz mantık düşünürseniz; güzel evlerde oturan arkadaşlar büyük kiralar öder. Bizde böyle güzel bir yuvamız olduğu için büyük bedeller ödüyoruz. Bunları ödemeye kendinizi hazırlayın. Nasıl hazırlayacaksınız? Güzel mühendisler olun, güzel doktorlar olun, asker olacaksanız da en iyisini olunki hala manevi duygularla bu şekilde ülkemizde huzurlu şekilde yaşamaya devam edelim” diye konuştu.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 1 Haziran 2016 tarihinde gazi olan Uzman Jandarma Çavuş Ozan İmrek, “1 Haziran 2016 tarihinde yol kontrolü yaptığım esnada terör örgütlerinin yol kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla yapmış olduğu saldırı neticesinde, mermi isabet etmesi sonucunda yaralandım. Tedavi süreci bizim için uzun oldu. Biraz sıkıntılı zamanlar geçirdik ama biz vatanımız için canımızı, kanımızı her daim feda etmeye ve vatanımız uğruna canımızı vermeye ve bizden sonraki gelecek olan nesillerin daha iyi bir şekilde yaşaması için bu eziyetleri çektik. Sizlerden tek isteğim Atatürk İlk ve İnkılaplarına bağlı kalarak, vatanımıza ve milletimize hayırlı birer bireyler olmanızdır” ifadelerini kullandı.

Mardin Nusaybin’de Gazi olan Jandarma MLY Astsubay Üstçavuş Arif Zeybek, “Ben bir asker ve bir gaziyim. 27 Mart 2016 tarihinde saat 10.00 sıralarında Mardin İli Nusaybin ilçesinde Atmaca-7 Operasyonunda timimle beraber girdiğim silahlı çatışmada yaralandım. Hainlerin attığı mermi sol kürek kemiğimden girdi, iki kaburgalarımı kırdı, ciğerimden geçerek sol omuz dibinden çıktı. Kolumda bir pilatin ve 12 vida var. Yüzde 50 oranında hareket kısıtlılığım mevcut. Vurulduktan sonra bilincimi kaybetmedim. Hiç panik yapmadan son gücümle evlerin arasından 30 metre güvenli bölgeye yürüyerek geldim. Kendimi bıraksaydım zaman kaybı olabilirdi. Ciğerlerime kan dolmaya başlamıştı.  3 adet evlerin arasından geçerek güvenli bölgeye zırhlı araçların yanına geldim ve yüz üstü düşmüşüm” diyerek öğrencilere yaşadıklarını anlattı.

Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü Münasebetiyle ‘Şehit ve Gazilere Saygı’ konferansın ardından öğrenciler Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Gökhan Tuncer ve gaziler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

About egegazetesi

Check Also

Girişimcilik Programı Fethiye’de

Fethiye’nin yenilikçi girişimcilik ekosistemine öncülük edecek Lidea Girişimcilik Programı Fethiye Hipokampüs’de düzenlenen etkileyici bir lansmanla …