Perşembe , Nisan 25 2024

Seydiler Kilimi Öğrencilerle Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret tescili alınan Seydiler Kilimi’nin tanıtım filmi, Yerli Malı Haftası kapsamında Fethiye ve Seydikemer’deki okullarda öğrencilere gösterildi.

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası kapsamında Fethiye ve Seydikemer’de düzenlenen etkinliklerde, online video konferans yöntemiyle derse bağlanan ilköğretim ve lise öğrencilerine, FTSO tarafından hazırlanan Seydiler Kilimi tanıtım filmi izlettirildi. Bölgenin tarihi ve kültürel mirasının önemli figürlerinden Seydiler Kilimi’nin yapım aşamalarının anlatıldığı film, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Filmin ardından öğrencilerin Seydiler Kilimi’ne ilişkin sorularının da yanıtlandığı etkinlik, öğrenci velilerinin de beğenisini topladı.

Seydiler Kilimi’nin Fethiye ve Seydikemer bölgesinin coğrafi işaretli ilk ürünü olduğunu hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tanıtım filminin öğrencilere izlettirilmesi sürecindeki işbirliklerinden dolayı Fethiye ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Coğrafi işaret belgesi alırken amaçlarının; bölgenin değerlerini yaşatmak, tanıtmak ve genç nesillere aktarmak olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı, sürecin en önemli aşamalarından biri olan kültürel değerlerin öğrencilerle buluşturulmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …