Cuma , Nisan 19 2024

Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşti. Haziran ayı meclis toplantısının karar özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda 4 ve 5. gündem maddeleri oy çokluğu ile kabul edilerek parti gözetmeksizin meclis üyeleri arasında  farklı  görüş ayrılıklarına sahne oldu…

“FETHİYE ZABITA MÜDÜRÜ TUFAN KAÇAR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU”

Fethiye Zabıta Müdürü Tufan Kaçar başarılı çalışmaları sonucunda; Fethiye Belediyesi Başkan yardımcısı oldu. Tufan Kaçar her iki görevi birlikte yürütecek. Tufan Kaçar’ın  Fethiye Belediye başkan yardımcılığına atanması ile ilgili madde oy birliği kabul edildi. Başkan Behçet Saatcı Tufan Kaçar’ı tebrik ederek, başarılar diledi.

“ARAZİLER  29 YILLIĞINA OY  ÇOKLUĞU İLE İHALE EDİLECEK”

Mülkiyeti Fethiye Belediyesine ait olan Çiftlik mahallesindeki park oyun alanı olarak tanımlanmış 7 bin 618 m2’lik alana 6 adet tenis kortu ve tesislerin yapımı  için  29 yıllığına ihale edilmesi ile ilgili maddenin oylamasında “belediye  meclis üyeleri arasında farklı görüş ayrılıkları oldu. Yapılan oylamada; Ak partili meclis üyelerinden Turhan Kovancı, Bekir Eser, Durmuş Arıcan ve Arif Coşkun ret oyu verdiler. CHP’li meclis üyelerinden Recep Şatır ile Mert Demir ve Hüseyin Nebioğlu  grup kararına uymayarak evet oyu verdiler. Bazı CHP’li meclis üyeleri de ret oyu verirken diğerleri ise çekimser kaldı” Tenis kortu tesisi ile ilgili  konuşma yapan CHP Meclis üyesi Nalan Nurhat “Kimse yanlış anlamasın. Biz spora karşı değiliz. Mülkiyeti belediyeye ait bu arazinin 29 yıllığına intifa hakkı ile kiraya verilmesine karşıyız. Bende tenis sporcusuyum. Çalış’taki tenis kulübü üyesiyim. Ben bu şekilde 29 yıllığına kiraya verilmesine karşıyım. Çünkü çok uzun bir zaman. Maddenin komisyona gönderilerek tekrar düşünülmesini istiyorum. Biz grup kararı aldık” dedi. Madde komisyona gönderilmeden oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısını izlemeye gelen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’da  toplantıdan sonra gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada; bu madde ile ilgili Ak parti olarak grup kararı almadık, meclis üyelerimizi özgür iradesine bıraktık, erken yerel seçim olabilir, bana göre de; bu süre çok uzun bir süre” dedi.

“ERKEN SEÇİM HAVASINA GİRMİŞİNİZ”

Tartışma konusu olan ve oy çokluğu ile kabul edilen 5. madde de Patlangıç mahallesindeki belediyeye ait 2222 m2’lik  sosyal kültürel tanımlı alana; düğün salonu yapılması  için 29 yıllığına ihale edilmesi ile ilgili madde de; aynı şekilde oy çokluğu ile kabul edildi. Bu madde ile ilgili çekimser kalan CHP’li meclis üyesi Fercan Akçin’e  Başkan Saatcı şakayla karışık gülerek “Hocam bak iyi düşün, Üzümlü’deki düğün salonunu askıya alırım. Ona göre. Bir daha oylayalım” dedi.  Fercan Akçin’de “O maddenin geçmiş olması lazım, o madde daha geçmedi mi “ şeklinde cevap verdi. Gülüşmelerin yaşandığı anlarda madde bir daha oylandı; Fercan Akçin’in oyu tüm ısrarlara rağmen değişmedi…Başkan Behçet Saatcı’nın AK Partili meclis üyesi Bekir Eser’e “başkanım hayırdır sizde ret veriyorsunuz” sorusuna karşılık Bekir Eser “Şimdiden sonra olumsuz” diyerek cevap verdi.  Başkan Saatcı’nın niçin demesi üzerine Bekir Eser “başkanım siz bizi silmişiniz. Bayram ilanlarında isimlerimiz yok. Bundan sonra muhalefetiz” dedi. Başkan Saatcı’da “Erken seçim havasına girmişiniz, hayırlısı olsun, saygım var” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …