Pazar , Nisan 28 2024

Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Şubat Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanlığı’nı Sabri Oğuz Bolelli’nin yaptığı toplantıda, ikisi gündem dışı olmak üzere 7 madde görüşüldü.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 29’uncu ve 30’uncu maddelerine göre Muğla İli, Fethiye İlçesi, Yeşilüzümlü Mahallesi, 605.Sokağın İçkili Yerler Krokisine dahil edilip, edilmeyeceği hususuna yönelik madde oy birliği ile diğer işler komisyonuna gönderildi.

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezini kullanımının meclis kararı ile bazı siyasi partilere, kamu yararına derneklere toplantı ve gösteri tarzı etkinlikler için ücretsiz olarak kullandırılmasının, Sayıştay Müfettişlerinin tespiti doğrultusunda madde 97 ‘de belirtilen tarifenin belediye meclisi tarafından alınan kararın mevzuata aykırılık oluşturduğu anlaşıldığından, meclis kararının iptali oy birliği ile kabul edildi.

Bozyer Mahalle Muhtarı Bayram Kaşlı ve Esenköy Mahalle Muhtarı Osman Balcı’nın başvurusu üzerine, Bozyer ve Esenköy Mahallelerinin sınırlarının yeniden tespit edilmesi hususuna yönelik madde oy birliği ile kabul edildi.

Almanya-Berlin’de 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ITB Berlin Turizm Fuarında Türkiye standında alt katılımcı olarak yer alacak olan Fethiye Belediyesi’nin fuara katılım payının Belediye Bütçesinden ödenmesi hususuna yönelik madde oy birliği ile kabul edildi.

Faaliyet konuları ile ilgili işbirliği veya ortak çalışmalar yürütülen Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye ve Alevi Kültür Derneği-Kültür Cem Evine, Fethiye Belediyesi olarak kullandırılan taşınmazların kullanım koşulları ile diğer ortak faaliyetlerde uygulanacak usul, esas, sorumluluk ve kuralların belirlendiği Protokollerin yapılması ve yapılacak Protokol vb. işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesi hususuna ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Fethiye Belediyesi Asfalt Emülsiyonu Üretim Maliyeti ile ilgili tabloya istinaden Asfalt Emülsiyonu satış bedelinin, distribütör günlük kira bedelinin ve tır günlük kira bedelinin tespit edilmesi yönelik madde oy birliği ile tarife komisyonuna gönderildi

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …