Cuma , Nisan 19 2024

Okul Güvenlik Önlemleri Toplantısı

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya,  Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli,  Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, daire amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, mahalle muhtarları, Fethiye Belediyesi’nden görevli personel ile MUSKİ ekipleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “30 bin 111 öğrenci, 2 bin 200 öğretmenimizle 98 okulda eğitim öğretime devam ediyoruz. Bu okullarımızda okuyan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, öncelikle kendisine ailesine, vatanına, milletine faydalı bir birey getirmek anlamında neler yapılabilir, yapılanlar nelerdir eksiklikler nelerdir bunlarla bir fikir alışverişi bulunacağız” dedi. Fethiye’deki 17 okula İŞ-KUR’dan aracılığı ile güvenlik görevlisi verildiğini kaydeden Kaymakam Şahiner, “Emniyet Müdürlüğünce 6 okulumuza polis görevlendirildi. Sabit olmak üzere yine 1 okulumuza okul aile birliğinin katkılarıyla güvenlikçi sağlandı. Tabi ki biz bir önceki toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda ilçemizin okullarımızın her birisine bir güvenlik görevlisi sağlandı. Şu anda sistem işliyor; güvenli eğitim, güvenli okul anlamında sıkıntımız yok. 4 okulumuz hariç okulumuzun tamamında kamera sistemleri kontrol edildi. Bu geçtiğimiz dönem içerisinde bunlarda da bir sıkıntı olmadığı görüldü. Yine okullarımızda hijyen koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili hem bizim hem de milli eğitim müdürlüğümüzün ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün gerekli talimatları olmuştu. Bununla ilgili okul müdürlüğünce hazırlıkları yaptılar” diye konuştu.

Okulların risk durumlarını harita üzerinde belirlediklerini kaydeden Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk, “Bu riskler okulların bulunduğu bölgelere göre değişmektedir. Bulunduğu bölgede trafik var, bulunduğu bölgede kalabalık bir ortam var, öğrenci sayısı yüksek. Bunun gibi durumlar ve diğer etkenler dikkate alınarak risk durumları belirleniyor. Okullarımızın büyük bir bölümü kırmızı grupta yer almakta. Onunla ilgili hem Jandarma Komutanlığı hem İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle görüşüyoruz.  Kendi belirlediğimiz risk durumlarını onlara aktarıyoruz. Risk haritamıza baktığımız zaman trafik önemli bir risk faktörü oluşturuyor. Yine öğrenci yoğunluğu, teknolojik tehdit ve meydana gelen olaylara geç müdahalede risk haritasının içerisinde yer alan etkenlerin başında yer alıyor. Bizim için en büyük caydırıcı etken son dönemlerde artan güvenlik kameraları oldu. Güvenlik kameraları hepimizin yardımcısı. Daha öncede ifade edildiği gibi 4 okulumuzda kamera eksiği kaldı. Onları da inşallah gidereceğiz. Okullarımızda 853 kamera sistemi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …