Cumartesi , Nisan 20 2024

Bağımsızlık ve Güvenlik Günü

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi üyeleri 15 Ekim Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü olması nedeni ile Uğur Mumcu Parkında bulunan dernek yararına çalışan Cafe Altı Nokta’da Kahvaltı düzenleyerek bir araya geldiler. Yoğun katılımın olduğu kahvaltı etkinliği sırasında Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube başkanı Mehmet Üstün yaptığı konuşmada “düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize katılmış olmanızdan dolayı size teşekkür ederim. Altı Nokta üyeleri olarak bu gibi etkinliklere katılarak yoğun destek vermiş olmanız üyelerimiz olarak takdire değer örnek olarak görmekteyiz” dedi.

Örgüt olmak birlik dayanışma paylaşmanın en güzel örneğini Altı Nokta olarak yaşıyor sizinle gurur duyuyorum hepimiz birimiz,  birimiz hepimiz olarak örgütümüz içinde dayanışma ruhunu ne kadar fazla gösterirsek hedefimize o kadar yaklaşmış oluruz bu gün buraya 15 Ekim Körler Bağımsızlık ve Güvenlik günü olması nedeni ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu gün sorunlarımızı kamuoyuyla paylaşmak farkındalık yaratmak görme engelli yurttaşlarımızın özgürce hareket edebilmelerinin önündeki engellerin kaldırılarak başkalarına ihtiyaç duymadan beyaz bastonlarıyla özgürce dolaşabilmeleri için yerel yöneticilerden gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyerek kamuoyuna paylaşmak amacıyla bu günü önemsiyoruz. Önümüzdeki yapılacak olan yerel seçimlerde engellilerinde söz ve karar sahibi olabilmeleri için siyasi partilerin donanımlı engelli yurttaşların seçilebilecek yerlerde aday gösterilmiş olmaları belediyelerin engelliler ile ilgili yapılmış olan çalışmalarını kolaylaştıracaktır. Dedi Beyaz bastonun tarihçesini anlatarak konuşmasını sonlandırdı. Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi üyeleri beyaz bastonları ile sahilde yürüdüler birbirleri ile konuşurlarken Fethiye’mizin sahilinde ve kaldırımlarında yürümek için takip çizgilerinin olmamasının bir eksiklik olduğundan yakındırlar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …