Cuma , Mart 29 2024

Müşteri Memnuniyeti Eğitimleri 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın turizm sektöründe hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla bölgesel olarak düzenlediği “Turizm Sektöründe Müşteri Memnuniyeti” eğitimi Hisarönü- Ölüdeniz bölgesi ile başladı. Bölgedeki otel ve işletmelerin yöneticileri ile çalışanlarının katıldığı seminerde Eğitmen Nebi Acar müşteri memnuniyetinde sürdürülebilirlik hakkında önemli tüyolar verdi.

FTSO’nun turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik ücretsiz düzenlediği “Turizm Sektöründe Misafir Memnuniyeti’ bölgesel eğitim seminerlerinin ilki Club Belcekız Beach’in ev sahipliğinde yapıldı. Seminere FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Dim Emre Başaran Fatih Tufan ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke turizm sektöründe hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla düzenledikleri eğitim seminerleri serisine Ölüdeniz’den başlandığını Göcek ve Çalış ile devam edileceğini söyledi. Büyükteke daha sonra ev sahibi Club Belcekız Beach’in Genel Müdürü Ufuk Çelik’e katkılarından dolayı plaket verdi.

ARTIK KRAL MİSAFİRLER

Seminerde Eğitim ve Otelim Eğitim Danışmanlık’tan Eğitmen Nebi Acar özellikle teknolojinin gelişmesi ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte gücün tüketicinin eline geçtiğini vurgulayarak “Eskiden güç üreticide veya hizmet verende iken özellikle dijital iletişim araçlarının ve sosyal medyanın yaygın kullanımıyla birlikte artık güç tüketicilere geçti. Bir sosyal medya paylaşımı ile özellikle turizm sektöründe tüm yapılan olumlu işler hizmetler olumsuza dönüşebiliyor. Turizm sektöründe artık kral misafirler.” dedi. Turizm sektöründe gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde ciddi bir rekabet olduğuna dikkat çeken Nebi Acar şunları anlattı:

“Unutmamak gerekir ki tüm bu rekabet ortamında misafirlerimiz bizim ülkemizi bölgemizi otelimizi işletmemizi seçerek bize iyilik yapıyorlar. Dolayısıyla bunu sürdürülebilir kılmak için misafirlerin tekrar bölgemizi bizi tercih etmesi için beklentilerini karşılamanın ötesinde beklentileri aşmak gerekiyor. Bunu da ancak farklı ve yaratıcı hizmet ruhuyla bu ruha sahip personelimizle ve ekip çalışmasıyla gerçekleştirebiliriz.” Eğitimci Nebi Acar yeni dönemde misafirlerin beklentileri misafir tiplerine göre nasıl davranılması gerektiği kullanılmaması gereken ifadelere kadar birçok konuda müşteri memnuniyetinde sürdürülebilirlik için önemli tüyolar verdi.

FTSO’nun bölgesel eğitim seminerlerinin üçüncüsü 19 Ekim Cuma günü Çalış bölgesinde Çalış-Der Toplantı Salonu’nda düzenlenecek.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …