Cumartesi , Nisan 27 2024

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye Belediyesi, bölge vatandaşlarının talepleri doğrultusunda, Karaçulha mahallesinde yeni bir park ve taziye evi açtı.

İlçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye Belediyesi, Babataşı ve Kesikkapı’nın ardından, bugün de Karaçulha’da park ve taziye evi açılışı gerçekleştirdi.

İçinde, yakınlarını kaybeden vatandaşların başsağlığı dileklerini daha rahat bir ortamda kabul edebilecekleri taziye evinin de olduğu park, 3750 metrekare’lik bir alana sahip bulunuyor. Parkta basketbol sahası, çocuk oyun grupları, 330 metrekare’lik kauçuk alan, 1637 metrekare’lik çim alan, 6 piknik masası, 17 bank, 3 gazebo ve 975 adet bitki yer alıyor.

Karaçulha parkı ile taziye evinin açılış töreninde ilk olarak, Fethiye Belediyesi’nin son 5 yılda yaptığı hizmetleri anlatan video izlendi. Video gösteriminin ardından konuşmalara geçildi.

Ordulararası Güreş Şampiyonu olarak Fethiye’yi gururlandıran, bu sene ilki gerçekleştirilen yağlı güreş organizasyonuna ismi verilen Ramazan Çatal’ın yeğeni Gülsüm Çatal Çot, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

Karaçulhaspor Başkanı Mehmet Dalca yaptığı konuşmada; “Karaçulha’da yıllar sonra yapılan güreş organizasyonu bizi gururlandırdı. Başkanımız, geleneksel hale getirileceğini söyledi. Yapılan hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Karaçulhaspor’un başkanlığını yapıyorum, inanın şampiyonluğumuzda Alim Karaca Başkanımızın maddi ve manevi çok desteği var. Eksiklerimiz olunca hemen yanımızda oldu. Yapılan hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise konuşmasında; “Bu güzel günde aramızda olduğunuz için teşekkür ederim. Karaçulha Fethiye’nin en büyük köyü. Yoldan gelirken parke gördünüz, geldiğiniz bu parkı ve taziye evini gördünüz, güreş organizasyonunu yaşadınız. Yaptığı her hizmet için ben Başkanımıza teşekkür ederim. Bundan sonrası için de başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sahneye davet edilen Karaçulha muhtar adayları da bölgeye yapılan hizmetler için tek tek teşekkür ettiler. Mevcut muhtar Ömer Ongün de, “Mahallemiz adına yapılan tüm hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise; “Maalesef son günlerde bazı adaylar dedikodu makinası haline geldi. Biz kimseye bir şey demiyor, herkese başarılar diliyoruz. Ama bize saldırmaya devam ediyorlar” dedi.

Karaca, “Burası Yörük diyarı Karaçulha. Burası makama geçildiği zaman unutulan bir Karaçulha olmasın. Buranın insanının acısı da, mutlu günü de paylaşılsın. Biz göreve geldiğimizde ‘beni burada çok göreceksiniz, benden sıkılabilirsiniz’ dedim. Karaçulha’ya kaç kere geldiğimi hatırlamıyorum. Sizlerle her zaman birlikte oldum. Dayanışma içinde olmak budur. Her gün yeni bir açılış yapıyoruz. Bazıları eline 2019 seçim broşürümü alıp, bunları yapmadı diyorlar. Bizim 5 yılda yaptığımız hizmetleri az önce videoda izlediniz. Her şey ortada. Karaçulha’da yaptıklarımız ortada. Büyükşehir ile birlikte Karaçulha’ya 130 milyon TL yatırım yapmışız. Yollar çok kötüydü, parke yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Şimdi Karaçulha parkını ve taziye evini açıyoruz. 20 yıllık eski başkan tarafından yapılmayan güreş organizasyonunu yapıyoruz. Şimdiden söylüyorum; 5 Mayıs’ta tekrar güreş organizasyonunda birlikte olacağız. Tüm başpehlivanları burada ağırlayacağız. Burada imar sorunu vardı, kimsenin ilgilenmediği bu konuda mücadele verdik, tapuları sizlere verdik, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından park ile taziye evinin açılış kurdelesi kesildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …