Çarşamba , Nisan 24 2024

Beşiz Doğuran “Sarı Kız’ın” Bir Oğlağı Telef Oldu

 

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde bir batında beşiz doğuran keçi ve bir oğlağı doğumdan sonra telef oldu.

Seydikemer ilçesinin Eşen Mahallesi’nde çiftçilik yapan Murat ve Hafize Turgut çiftinin ‘Sarı kız’ isimli keçi, ahırda doğum yaptığını fark ettiler. Turgut çifti mahallede bunan veterinere haber verdi.

Veteriner Fehmi Şahpak’ın yardımıyla doğum yaptırılan keçi, biri ölü 5 oğlak doğurdu. Doğumdan bir süre sonra ise anne keçi de öldü. Annesiz kalan 4 oğlak, Turgut ailesi tarafından biberonla besleniyor.

Veteriner Fehmi Şahpak, keçide fıtık olduğu için doğum sırasında zorlandı ve kendisinin yardımıyla doğumun gerçekleştik. Keçinin biri ölü olmak üzere 5 oğlak dünyaya getirdi. Şahpak, “Keçi 5 yavru taşıdığı için doğuma kadar ve doğum sırasında çok zorlandı. Gerekli tedavileri yaptık ama hayvanı kurtaramadık. Hayatta olan 4 yavrunun ise sağlık durumları iyi” dedi.

Keçinin sahibi Murat Turgut ise keçilerine çok iyi baktıklarını ve bu zamana kadar bu keçi hiç tek yavrulamadı. Keçisi öldüğü için çok üzgün olduklarını belirten Turgut, “Hayatımda ilk beşiz oğlak yapan keçi gördüm. Hayatta olan oğlakları sığır sütüyle besleyip büyüteceğiz. Onlara bir bebeğe bakar gibi bakacağım” diye konuştu.

Keçisi öldüğü için üzüntüsünden ağladığını dile getiren Turgut’un eşi Hafize Turgut da “Kendim paralandım. ’Keşke keçim sen öleceğine, ben ölseydim’ dedim.” İfadesini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …