Salı , Mart 19 2024

Kalp ve Anjiyo Bölümü Kuruluyor

Fethiye’ye gelen AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; AK parti Fethiye ilçe başkanlığını ziyaret ederek; Fethiye’de yaşayan vatandaşlara müjdeler getirdi. Milletvekili Yelda Erol Gökcan; AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz tarafından karşılandı. AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; Fethiye ile ilgili müjdeli haberler verdi. Basın mensupları ile toplantı yapan Milletvekili Gökcan açıklamasında; tarım ve turizme katkı sağlamak ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için Eşen çayına 140 metrelik  bir köprünün yapılacağını, Fethiye Devlet Hastanesine Anjiyo Bölümünün açılacağını, Fethiye körfezinin temizlenmesi için bakanlık tarafından bir eylem planının başlatıldığını, engelli çocuklar için Değirmenbaşında 40 dönümlük bir yer tahsisi yapıldığını ve Çatalarık mahallesinde uzun yıllardır hazine arazisi üzerinde bulunan evlerinde yaşayan vatandaşlar ile kuraları çekilen Toki konutları ile ilgili müjdeli haberler verdi.

“EŞEN ÇAYINA 140 METRELİK KÖPRÜ PROJESİ”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında “geçtiğimiz gün akşam Ankara’dan ayağımızın tozuyla geldik. Ankara’da meclis çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Memleketimiz olan Muğla’ya ve Fethiye’ye sevgimiz her daim devam ediyor. Bu gün sabah saatlerinde Seydikemer’e gittim. Seydikemerimiz’de yeni  yapılan belediye ve hükümet binasını ziyaret ettim, yerinde gördüm. Gerçekten çok güzel olmuş, Seydikemerimize çok yakışmış, Allah devlete zarar vermesin. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Seydikemer ziyareti ile ilgili açıklamalarına devam eden Milletvekili Yelda Erol Gökcan “Fethiye ile Seydikemer iç içe ve Seydikemer’e yapılan her iş ve hizmet aynı zamanda Fethiye’ye yapılmış oluyor. Bildiğiniz gibi bu yıl Patara yılı ilan edildi. Patara’nın yaklaşık 9 kilometrelik kısmı Seydikemer’de diğer kısmı ise Antalya’ya bağlı. Patara yılı olması münasebetiyle Patara sahilinin hem doğal ve tarihi güzelliğini hem de sahilini öne çıkaracak çalışmalar yapılıyor. Bu sene pandemi nedeniyle Patara yılı bir 6 ay kadar daha uzatıldı. Biliyorsunuz Seydikemer Kumluova ile Antalya Kaş arasında ortadan Eşen çayı geçiyor. Yaklaşık 35-40 yıldan beri bir hayal idi. Vatandaşlarımız biz istiyoruz ki Eşen çayı üzerine bir köprü olsun. Muğla ve Antalya birleşsin. Muğla ile Antalya’yı birbirine bağlayacak olan köprü ile ilgili çalışmaları başlattık. Patara’ya gelen vatandaşlarımız Eşen çayının bitiminden yolu uzatarak Seydikemer ve Fethiye’ye gelmesi gerekiyor. Bu bölgede seracılık ve tarım bölgesi, yol çok uzuyor. Seydikemer Belediye Başkanımız ve strateji başkanımız ile görüştük. Vatandaşlarımız da; yılardır hayalimiz, buraya bir köprü yapılmasını çok istiyoruz, dediler. Bizde kabul ettik ve projemizi Seydikemer Belediye Başkanımıza gösterdik, Çevre Şehircilik Bakanlığımıza projemizi götürdük. Bakanımız bu projeyi uygun gördü. Eşen çayına yapılacak olan köprünün uzunluğu 140 metre, genişliği ise 10 metre olacak. Burası 1.derece sit alanı olduğu için buranın doğal yapısına uygun bir köprü yapılacak. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak olan köprü hem turizm, hem de tarım alanında büyük bir kolaylık sağlayacak, bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz onaylandığında bilgilendirme yapacağız” dedi.

“FETHİYE DEVLET HASTANESİNE KALP VE ANJİYO BÖLÜMÜ KURULUYOR”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan açıklamasında “Seçim döneminde Fethiye Devlet Hastanemize Anjiyo Ünitesi kuracağız diye söz vermiştik. Tüm vaatlerimizi takip ettiğimiz gibi bu sözümüzü de titizlikle takip ettik. Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptık. Hizmet vermiş olduğu nüfus yoğunluğu ve coğrafi konumu nedeniyle Anjiyo Ünitesi kurulması için çalıştık. Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı.300 bin nüfusa göre planlama yapan Sağlık Bakanlığı 167 bin nüfusa sahip olan Fethiye’mize Anjiyo Ünitesi kurulması için onay verdi. Fethiye Devlet Hastanemizin en yakın kalp merkezine uzaklığı 120 km’dir. Hastalarımız Fethiye’den Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ediliyordu. Fethiye Devlet Hastanesi, bu merkeze  198 km  gibi uzak bir mesafededir. Kalp ve damar hastalıklarında tanı ve tedavi hizmetlerinin sürekli  bir şekilde sunulması, sağlık hizmetine erişimin hızlıca sağlanması, acil müdahale gerektiren vaka yönetiminin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bünyesinde 4 kardiyoloji uzmanı ve ikinci seviye 5 yataklı koroner yoğun bakım servisi olan Fethiye Devlet Hastanesi’nde sağlık alt yapısının güçlendirilerek tanı ve tedavi amacıyla kardiyolojik işlemlerin yapıldığı anjiyo ünitesi kurulmasına karar verildi. Artık Fethiyeli, Seydikemerli ve çevredeki ilçelerimizdeki hemşerilerimiz diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. Hatta ilimiz dışından hastaların da tedavisi hastanemizde yapılacaktır. Bu sayede yolda geçen zaman nedeni ile hayat kayıpları yaşanmayacaktır. Emek, zaman ve maddi kayıplar önlenecektir. Anjiyo Ünitemiz  şimdiden sevgili hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm hemşerilerimizin en modern ve en hızlı şekilde sağlık hizmeti almaları için çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu vesile ile pandemi sürecinde canları pahasına fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza en kalbi teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum. Sırası gelen hemşerilerimiz de mutlaka aşılarını olmalıdır. Hükümetimizin yerinde ve zamanında aldığı tedbirlere de kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için titizlikle uyalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarını uygulayalım” dedi. Açıklamasına devam eden Milletvekili Yelda Erol Gökcan; Fethiye’ye yeni yapılacak olan devlet hastanesinin yer çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Gökcan “Fethiye’ye yeni yapılacak olan devlet hastanemiz için İlçe başkanımız ile birlikte saha çalışması yapacağız. Çok güzel tam teşekküllü bir hastane olacak. Bu hastaneye yeni yapacağız kalp ve anjiyo bölümü de taşınacak. Fethiye için özellikle yaz aylarında artan nüfus için çok önemli olmaktadır. Her şeyden önce sağlık diyoruz, sağlıkta hizmetlerimiz ve yatırımlarımız devam edecektir” dedi.

“FETHİYE KÖRFEZİ’NİN TEMİZLENMESİ İÇİN HÜKÜMETİMİZ BİR EYLEM PLANI HAZIRLADI”

Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ve Bakanlık bürokratları ile görüştüğünü ifade eden Milletvekili Gökcan konuya ilişkin  açıklamasında “Yerel Seçimler öncesi seçilirlerse; Fethiye Belediyesi olarak temizliği kendilerinin yapacaklarını ifade etmişlerdi. Bakanlığın projesine ve parasına ihtiyacımız yok demişlerdi. Seçildiler, ancak Fethiye Belediyesi maalesef;  2 yıldır herhangi bir çalışma yapmadı. AK Parti Milletvekilleri olarak bizler de konuyu Hükümetimizin gündemine taşıdık. Sayın Bakanımız konu ile yakından ilgilendi. DSİ başta olmak üzere ilgili kurumlarımız bir araya geldi ve bir eylem planı oluşturuldu. Körfez temizliğinden önce, Körfez’in kirlenmesine neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Öncelikle evsel atıkların Körfez’e atılmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Ayrıca, Fethiye ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne düşen görev ve sorumluluklar var. Kirliliğe neden olan arıtma,  altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının ilgili Belediyelerce yapılması önem arz ediyor. DSİ de Körfez’e akan derelerin ıslah çalışmalarını yapacak. Hükümet kanadı olarak bizler de  üzerimize düşen görevi yapacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız Fethiye Körfezi’nin temizliği ile yakından ilgileniyor. İnşallah Fethiye Körfezini eski temiz günlerine tekrar kazandıracağız” dedi.

“ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİMİ İÇİN 40 DÖNÜMLÜK YER TAHSİSİ YAPILDI”

Açıklamasına devam eden AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “değirmen başı mevkiinde 40 dönümlük bir orman arazisi var. Orman arazisinde engelli çocuklarımızın eğitimi ile ilgili yer tahsisi yapılmıştı. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuyu çözememiştik. Uzun zamandan beri takip ettiğimiz bir konu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Yer tahsis süresini uzatarak önümüzdeki günlerde oranında müjdesini vereceğiz. Değirmenbaşı mevkiinde 40 dönümlük bir alan engelli çocuklarımızın eğitimi ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları yapılacak” dedi.

“ÇATALARIK SAKİNLERİNE MÜJDELİ HABER”

Çok uzun yıllar öncesinden Çatalarık mahallesinde hazine arazisinde evleri olan vatandaşların durumu ile ilgili müjdeli haber veren AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “Çatalarık Muhtarımızın ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın talepleri ile ilgili çalışmaları yapmış bulunmaktayız. 400’e yakın hemşerimizin  zamanında hazine arazisi olan yerlerde evleri var. Bu yerleri satın almak istediklerini söylediler. Fakat fiyatların yüksek olduklarını hem muhtarımız, hem de vatandaşlarımız ifade etmekte. Milli Emlak Müdürlüğünü ziyaret ettik, görüşmelerimizi yaptık. Fiyatların yüksek olduğunu söyledik. Satışlar şu an için durduruldu. Fiyatlar tekrar kontrol ettiriliyor. Tekrar güncelleme yapılıyor. Bir ay içersinde sonuçlanacak. İnşallah vatandaşlarımızın istediği şekilde makul bir düzeye çekilecek. 1 ay içersinde bunun da müjdesini vereceğiz. Hane halkı oturdukları evleri İnşallah uygun fiyata satın alacaklar” dedi.

“TOKİ FUTBOL SAHASINA YAPILMAYACAK”

Fethiye Karaçulha mahallesinde yapılması planlanan Toki konutları ile ilgili açıklamada bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan “Fethiye’mizin Karaçulha mahallesinde; yer tahsisi yapılan ve kuraları çekilen Toki konutlarını yapacağız. Bu konu ile ilgili hiçbir sorun yok ve her şey mükemmel gidiyor. Geçtiğimiz günlerde bu bölgeye bir CHP’li İstanbul milletvekili gelmiş ve Toki yapılacak yerde bir futbol sahası var, bu futbol sahasını kaldıracaklar ve bunun yerine Toki konutlarını yapacaklar, biz buna asla müsaade etmeyeceğiz, demiş. Evet; biz Toki konutlarını yapacağız ama futbol sahası imar planında spor sahası olarak tescilli olduğu için o futbol sahası orada duracak. Yani futbol sahasını kaldırıp onun yerine Toki’yi yapmayacağız.  Burada bir bilgi kirliliği var. CHP’li milletvekilin konuyu bilmeden İstanbul’dan gelip, siyasi ve rant malzemesi yapmasına müsaade etmeyiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …