Cuma , Nisan 19 2024

İHRACATÇILARA UR-GE ANLATILDI

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasınca, üyelerin ihracata teşvik edilmesi amacıyla organize edilen “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” işletmelerden büyük ilgi gördü. Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonuyla düzenlenen seminerde, Bakanlık uzmanlarınca İhracatta Sağlanan Destek Programları ile Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları başlıklı iki sunum gerçekleştirildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz yılın ardından bir kez daha Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonuyla ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenledi. FTSO üyelerini devlet destek ve teşviklerinden yararlandırmak, ihracat kapasitelerini artırmak, ihracata teşvik etmek amacıyla düzenlenen seminer 12 Ekim Cuma günü, FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış sunumunda, İhracat Genel Müdürlüğü’nden İhracatı Geliştirme Uzmanı Tülay Uyanık Nachtwey söz aldı. Mal ihracatına yönelik olarak Bakanlık bünyesinde sağlanan bütün desteklere geniş kapsamlı açıklama getiren Tülay Uyanık Nachtwey; UR-GE Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazar Giriş Desteği, Yurt Dışı Fuar Desteği, Yurt İçi Fuar Desteği, Yurt Dışı Birim Desteği, Tasarım Desteği, Marka-Turquality Desteği, Küresel Tedarik Zincirine Giriş Desteği, Alıcı Kredisi ve Sigorta Tazmin Desteği ile Türkiye Ticaret Merkezleri destekleri hakkında bilgiler aktardı.

Seminerin ikinci bölümünde ise Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları başlıklı sunum gerçekleştirildi. Anlaşmalar Genel Müdürlüğü’nden Dış Ticaret Uzmanı Ayşegül Demir’in gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumunda; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan kaynaklanan, uluslararası ticaretin normal seyrini etkileyen her türlü politika ve uygulamalar anlatıldı. Seminer, katılımcılarla yapılan soru-cevap seansının ardından sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …