Perşembe , Nisan 25 2024

Seçim Bürosuna Görkemli Açılış

CHP Alim Karaca ile Fethiye’de  iktidara yürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca’nın seçim bürosunun açılış töreninde büyük bir izdiham yaşandı. Alim Karaca sevgisi salona, sokağa ve caddeye sığmadı.  CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca büyük bir sevgi seli  eşliğinde  beraberinde; Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün ve milletvekilleri  ile birlikte seçim ofisinin açılış törenine  geldi.

Saygı  duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine; CHP Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP geçen dönem Muğla milletvekili Ömer Sühan Aldan ve Nurettin Demir, CHP Muğla eski milletvekilleri Sami Gökmen ve Ali Cumhur Yaka, CHP Ortaca belediye başkan adayı Mehmet Sertkaya, , CHP Seydikemer Belediye başkan adayı İbrahim Ertürk,  CHP Fethiye ilçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP Seydikemer ilçe başkanı Nalan Büyükçoban, CHP eski ilçe başkanları ve yöneticileri ile partililer ve vatandaşlar katıldılar. Seçim bürosunun açılış konuşmasını CHP Fethiye ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu yaptı. Kullukçu “Cumhuriyet Halk Partisi adayımız Alim Karaca ile Fethiye Belediye başkanlığı hasreti sona erecektir. Rahmetli Özer Olgun’un bıraktığı yerden devam edeceğiz. Fethiye’ye CHP ile hizmet yağacaktır. Hem  Muğla büyük şehri ve Fethiye’yi , hem de Muğla’nın tüm ilçelerini kazanacağız” dedi. İlçe başkanı Ali Özgür Kullukçu’nun konuşmasından sonra CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay konuşmalarını yaptı. Milletvekillerinin konuşmasında sonra  CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca ve en son da Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Dr. Osman Gürün vatandaşlara ve partililere seslendiler.

“ASLA FETHİYE’Yİ RANT LOBİSİNE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “CHP’nin Fethiye’de Alim Karaca olarak seçimi alması önemli değildir. Partinin burada 25 yıl sonra seçimi alması söz konusu. Bizler bu yürüyüşle CHP’nin ilkelerine ortak arkadaşlarımızla birlikte hep beraber ilkelere sahip çıkaraktan ilkeli bir siyaset yaparak Fethiye’de 31 Mart’ta baharı yaşatacağız. Çıktığımız bu yolda bizlere desteklerini esirgemeyen birçok siyasi partiden dostlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. “41 mahallede yaptığımız çalışmalarda farklı siyasi partiden çeşitli görevlerde bulunan arkadaşlarımız bizlere desteklerini ilan ediyorlar” diyen Alim Karaca, “Ne olursunuz bu seçim kampanyası boyunca lütfen diğer partililere gönül vermiş dostlarımıza asla sataşmayın, onlara çamur atmayın. Çıktığımız bu yolda 3 tane görünen aday adayı arkadaşımız var. İyi partinin adayı, AK partinin adayı ve birde şahsım olarak. Ne olursunuz gittiğiniz yerlerde asla ama asla onların aleyhine konuşmayınız. Bizim tek amacımız var. Burada seviyeli seçim kampanyası yürütüp sadece burada yaşayan, 81 ilçeden vatandaşımıza güzel hizmetler yapabilmek, bu bölgede bulunan insanlara mutluluğu yaşatabilmek, onlara sevgimizi verebilmek, onların gönüllerinde taht kurabilmektir. Biz asla bunun dışında belediyecilik anlayışı içerisinde olmayacağız. Var olan şehrimizi dünyanın en güzel şehri olarak gördüğümüz Fethiye’mizi güzelleştirmek, var olan haliyle geliştirmek istiyoruz. Asla Fethiye’yi rant lobisine teslim etmeyeceğiz. Sizlerle birlikte yapacak olduğumuz insan odaklı projelerimiz ile birlikte sizlerin de bizlere vereceğiniz katkılarla bütün projelerimizi sizlerle ve odalarımızla birlikte yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Amacımız burada yaşayan insanlarla birlikte gerçekten Fethiye’yi benimseyen insanlarla birlikte Fethiye’yi yönetmektir” diye konuştu.

“HALKIN İÇİNDE OLAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Halkın içinde olan belediye başkanı olacağının sözünü veren Alim Karaca, “Kesinlikle öz eleştiriye açık ve onlarla birlikte yürüyen, halkının içinde olan belediye başkanı olacağımın sözünü verebilirim. Bugün arkadaşlarımız buraya belediyelerinin kapılarını getirmişler. Belediye başkanı olduğum zaman değerli dostlarım bu makamdaki kapıların hepsinin söküp atacağız. Ve 41 mahalleden gelen bütün dostlarımız ile birlikte hep beraber bu Fethiye’yi yöneteceğiz. Bizler Kumluova’dan çıkmış İstanbul’da siyasi hayatına başlamış ve CHP’de siyasi hayatını devam ettiren bir dönem belediye başkanlığı yapmış ve  Kumluova’da muhtarlık yapmış köylü bir ailenin çocuğu olarak, siyasetin 1989 yılından bu yana içerisinde seviyeli ve onurlu bir şekilde belediye başkanlığı yapıp, asla partimize yanlış işler içerisinde olmadan dimdik yürüyebilen, siyasetin içerisinde temiz kalabilen insanlardan bir tanesiyiz. Bu seçim kampanyası boyunca bölgelerde anketler yapılıyor. Farklı adayların yaptıkları anketlerde de sizler görüyorsunuz ki toplumda ciddi anlamda bize karşı sevgi ve saygı var. Seçimi alabileceğimize inanan herkes belediyelerin birtakım şantiyelerine gidip Alim Karaca başkan olduğu takdirde işçileri çıkaracağı konusunda dedikodular üretmekte. Buna girmek istemiyordum ama belediye çalışan kardeşlerimize o emekçi kardeşlerimize buradan selam göndermek istiyorum. İşini özenle yapan yolsuzluğa, hırsızlığa, rantta bulaşmayan her emekçi kardeşlerimizin arkasında olacağız. Asla ama asla onların ekmekleri ile oynamayacağız değerli dostlarım” ifadelerini kullandı.

“EN FAZLA PAYI DA SEYDİKEMER VE FETHİYE ALDI”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye başkan adayı Osman Gürün, “Martın sonu bahar ama sanki martın başında baharı yakaladık biz. Yani sonu ne olacak diye beklemenin ve merak etmenin pek gereği yok. Çünkü burada bulunan sizler, bu topluluk ve Fethiye’nin nabzını ölçtüğümüzde martın sonunda bahara merhaba diyeceğimiz Fethiye’den belediye başkanı olacak arkadaşımızın kim olacağı belli. Alim Karaca” dedi. Muğla Büyükşehir olduğunda hiçbir şeyi yoktu. Öncelikle araç, gereç ve elemanı kurduk. Bir buçuk iki yıl arasında bu değişti. Bir buçuk iki yıl arasında ve daha önce hazırlanmış olan imkanlarla yatırımlarımıza başladık. Ve bu yatırım gerçekten şuanda bütün kurumlarla birlikte Muğla’da yapılmış olan diğer resmi kurumları en büyük yatırım. Ve 1 milyar 454 milyon liralık geçmişten alınan borçla birlikte yatırım oldu. Bu çok önemli bir yatırım. En çok bu bölgede olmak üzere 2 bin 300 kilometre yol yapıldı. En fazla payı da Seydikemer ve Fethiye aldı.

“ARTIK ÖLÜDENİZ’İN DENİZİNİN KİRLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Ölüdeniz’de arıtma tesisini yaptık. Muğla’nın ortak değer ama arıtma tesisini gerçekten yerine getirdik. Bu konuda Turizm Bakanlığında daha önce hazırladığımız projenin  paranın aktarılması konusunda bize katkı yapan milletvekilimiz Hasan Özyer’e teşekkür ediyorum. Artık Ölüdeniz’in denizinin kirlenmesi mümkün değil” dedi. Yılların hikayesi Kaya yolunu sıcak asfalt yaparak her türlü donanımıyla sizlerin hizmetine sunduk. Belcekız’dan Ölüdeniz’e doğru giden yolla ilgili çalışmalarımız var. Fethiye’de Kısa Mola tesisinin açılışını yapacağız. Yine Fethiye’de kreşimiz var. Fethiye’de yapmış olduğumuz yatırımın toplamı 134 milyon lira. Şimdiye kadar hangi resmi kurum Fethiye’de bu yatırımı yapmış, bunu bir tespit edin. Bu çok önemli! Geçmişten gelen krediyle yapılmış olan hizmetlerin borçlarından 20 milyon lirasını da ödedik, daha ödenecek başka taksitlerimiz var. Çöp depolama alanının kapasitesi dolmuştu. İkinci havuzu yerine getirdik, yaptık. Ve daha sonra yaptığımız ihale ile buradan elektrik üretiyor ve ayrıştırma tesisiyle de geri dönüşümü sağlıyoruz. Önümüzdeki dönem arıtma tesisini bir katından daha fazla kapasiteye ulaştıracağız. Yüzde 65 kapasitesini arttıracağız ve nitelikli hale getireceğiz. Ve Ovacık’tan Kanalizasyon hattını buraya getireceğiz. Arttırdığımız kapasiteyle arıtmayı çok nitelikli hale getirip, arıttığımız arıtma suyuyla bütün yeşil alanları sulama imkanı bulacağız. İçme suyu kullanmayacağız, tamamen arıttığımız suyla yeşil alanları sulayacağız. Bu Fethiye’ye de çok yakışacak. Bütün hizmetleri yaparken önceliklerimiz adil olarak hizmetleri dağıtmak. 13 ilçemiz var ve hepsi bir birinden güzel. Her ilçe kendisini her şeyden daha güzel olarak tarif ediyor. Bu çok güzel. Ama biz büyükşehir olarak ihtiyaçları ve imkanları yan yana getirerek ona göre dağıtım yapacağız” diye konuştu.

“BİZİMLE KAVGA EDEN OLABİLİR AMA BİZ KİMSEYLE KAVGA ETMEDİK”

Gürün, “Muğla’nın alt yapısı maalesef şimdiye kadar yeteri kadar yapılamamış. Yaptığımız hesaplara göre 5 milyar lira alt yapıyla ilgili kaba olarak yatırım yapmamız lazım bütün Muğla’da. Biz 5 milyar liralık yatırım yapacaksak o zaman en az 15 yılda bunu bitirmemiz lazım. Dünya bankası kredisiyle aşağı yukarı 1 milyara yakın dünya bankası kredisi aldık. Ve önümüzdeki 5 yıl içinde bütün bu parayı Fethiye başta olmak üzere bütün Muğla’da alt yapıya harcayacağız. Sorunlarımızı çözeceğiz ve halkın hizmetine sunacağız” dedi.Muğla ve ilçelerine hizmet yaparken sevgi içinde yapmaya çalıştıklarını ifade eden Gürün, “Hiç kavga etmemeye çalıştık. Bizimle kavga eden olabilir ama biz kimseyle kavga etmedik. Gördük görmedik, duyduk duymadık… Dilimiz kesinlikle söylemedi. Çünkü ben topluma görev alırken kavga etmek için görev almadım. Ben barış, sevgi içerisinde yönetelim ve beraberce, mutluluk içerisinde yaşayalım diye görev aldık. Ve onun için elimizden gelen ne ise bize düşen ne ise onu yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“BENİM 5 YILDA NEYİ YAPIP NEYİ YAPMADIĞIM BELLİ”

Gürün, “Herkesin oyuna güven uyandırabilirsek herkesin oyuna talibiz. Bu yerel seçim ve bu yerel seçimde de belediye başkanı bütün halka hizmet etmekle yükümlü. Benim ayrımcılık yaptığımı gören oldu mu? Seydikemer örnek. Orada neyi yapıp neyi yapmadığımız ortada. Benim 5 yılda neyi yapıp neyi yapmadığım belli. Biz sevgiyi arttıracağız. Güler yüzle ve sevgiyle hizmet edeceğiz. En hassas olduğumuz nokta sizin güveninizi sarsmamak. Güven duygusu olağan üstü önemli bir duygu. Eğer bir belediye başkanı olarak sizlerin güven duygusunu sarstıysak o işte bir sakatlık var demektir. Şeffaf, açık ve hesap verebilir olacağız. Ve sizlere adil, eşit olarak hizmet edeceğiz. Bizim Alim başkanımızla birlikte size sözümüz bu” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …