Cuma , Nisan 26 2024

Hangi İlçeler İl Başkanı Belirleyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi en son İlçe Kongresini Fethiye de yaptı. Şimdi sıra İl kongresinde İl Başkanı belirlemek üzere seçime gidilecek. CHP İl başkanı belirleyecek olan 4 büyük ilçe olduğu görülüyor. Ama il başkanı için kilit ilçe Fethiye ve Seydikemer olduğu iyice açık oldu. Fethiye ile hareket eden Bodrum ve Marmaris ilçeleri İl başkanını belirleyecek ilçeler olarak dillendirilmeye başlandı. Hal böyle olunca CHP’de yeni dönem başlıyor olduğu konuşulur oldu.
“FETHİYE KİLİT İLÇE”
13 İlçe CHP İlçe başkanlığı seçimleri 19.01 2020 Pazar günü en son yapılan Fethiye ilçe kongresi ile tamamlandı. Şimdi sıra İl Başkanlığı seçimine çevrildi. Ama burada önemli olan il başkanlığı için hangi ilçeler belirleyici olacak. 13 ilçe mutlaka değerli bir yeri var. Ama buradaki konu belirleyici olan ilçeler hangisi olacak. Kimler ilerleyen zaman içinde istediğini alabilmek için söz sahibi olabilecek. İşte burada Fethiye ve Seydikemer ilçeleri öne çıkıyor. Sadece bu iki ilçe yeterli mi sorusu sorula bilinir. Burada iki ilçe daha devreye giriyor. Bodrum ve Marmaris’te il başkanlığı seçimin de Fethiye ve Seydikemer ile beraber hareket edecekler arasında görünüyor. Yani aslında artık ilçe başkanları da il ve ilçe bazında söz sahibi olmak istediğini ortaya koymaya çalışıyorlar.
“İLÇE BAŞKANLIKLARI KAYBETTİKLERİ KRALLIĞI GERİ ALMAK İSTİYOR”
Bu işler böyle başlar ve yapılacak her seçimde görüş sorulur. İstemedikleri kişiler sıralamaya giremez, girenlerde söz sahibi olan ilçe başkanlarının sözlerinden çıkamazlar. Hal böyle olunca ne olur, ilçe başkanı bir belediye başkanını aradığı zaman işin olup olmayacağı hemen belli olur. Yani aslında prosedürler kısaltılıyor. Kaybolan yetkiler geri alınmak isteniyor. Aslında İlçe başkanlıkları seçme kademesinin başında gelen ilk basamak. Ama bu basamak seçildikten sonra unutuluyor. İşte bundan sonraki zamanlarda ilçe başkanları yetkiyi alacak gibi gelir. Kendi istedikleri il Başkanı, dolayısıyla ilçe başkanın, istediği belediye başkanı, istedikleri milletvekillerini sıralamaya koydururlarsa İlçe başkanlarının “KRALLIK” dönemi başlar. Bu krallık inanılmaz şekilde tabanın sesi olur. Böylelikle seçildikten sonra uğramak istemedikleri illerine, ilçelerine, köylerine, mahallerine döne dolaşa gelmek zorunda kalırlar. Kısacası yeniden halk milletin efendisi olur. Belirlerken de göre göre, seçerken de bile bile, oylarını nereye verdiklerini bilirler. Ama bu dönem bu işleyiş değişir ise tepeden tırnağa değişim zorunlu olarak gelir. Haydi hayırlısı olsun.
“13 İLÇE BAŞKANLARI KİMLER OLMUŞ”
Demokrasi aslında her kişiyi hazmetmekte başlar. Bu hazmet ve hazımsızlık tüm partilerde var. Çünkü olmamasının mümkünatı yok. Neden mi, CHP’de seçilemeyen, AK Partiye, orada seçilemeyen veya görev alamayan MHP’ye, olmadı İP’e gidiyor. Birde bu kişiler kendilerini öylesine allıyor pulluyor ki sanırsınız hiç dokunulmamış ipek kumaş. Birde şaşalı partiye geliş günü düzenliyorlar inanılmaz. Artık siyaset yalansız, dolansız ve eskimeyen yüzlerden olmalı. Halk yeni heyecan oluşturacak temiz yüzlü mahcup insanlar istiyor. Baktığında yüzünde nuru olan kişiler görmek istiyor. Hep kırışeleşmiş sözler duymak istemiyor. Rant çıkar tayfalarından oluşmuş kişileri tercih etmiyor.
13 İlçe Başkanın İsimleri şöyle şimdi gelelim seçimlerde kimler seçilmişe; “Bodrum İlçe Başkanlığına Halil Kahraman, Dalaman İlçe Başkanlığına Sezer Durmuş, Datça İlçe Başkanlığına Aytaç Kurt, Fethiye İlçe Başkanlığına Mehmet Demir, Kavaklıdere İlçe Başkanlığına Mehmet Gülhan, Köyceğiz İlçe Başkanlığına Hüseyin Erol , Marmaris İlçe Başkanlığına Zekican Balcı, Menteşe İlçe Başkanlığına Mustafa Aytaç Kavak, Milas İlçe Başkanlığına İlgin Göktepe , Ortaca İlçe Başkanlığına Evren Tezcan , Seydikemer İlçe Başkanlığına Cemil Daydır, Ula İlçe Başkanlığına Hüseyin Özcan ve Yatağan İlçe Başkanlığına Mehmet Kemiksiz seçildiği öğrenildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …