Çarşamba , Nisan 24 2024

Gürün’ün Tabelasını Yola bu kez halk dikti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Süleyman Demirel Bulvarı’ndan başlayan Ölüdeniz Caddesi ve Taşyaka Mahallesi çevresindeki vatandaşlar bu yoldaki kavşakların kapanmasını protesto ederek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün’ün tabelasını yolun ortasına koyup eylem yaptı. Vatandaşlar önceki kavşakların konulmamasını eleştirerek, “Her sokaktan çıkacak vatandaş en az 1 km dolaşmak zorunda kalacak. Kavşakların açılmasını bu yolun planlamasının yeniden ele alınmasını istiyoruz” dediler.

Fethiye’de Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Patlangıç-Ölüdeniz yolu iyileştirme çalışmaları devam ederken, Mustafa Pekin Caddesi ile 333. Sokak kavşağının tamamen kaldırılması ve yolun iki şeritli hale dönüştürülmesi ve ortadan bölünmesi yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün tabelasını yolun ortasına koyarak, trafiği kapatıp eylem yaptı.

Patlangıç-Ölüdeniz Caddesi’ndeki yolda yapılan çalışmalarda yolu ikiye bölen yaklaşık 30 santimetrelik kaldırım da vatandaşların tepkisini çekti. Hıdırlık Mevkii ile Patlangıç Mahallesi’ne geçişi engelleyen kaldırım yerine döner kavşak isteyen vatandaşlar, Muğla Büyükşehir’e tepki gösterdi. Büyükşehir Fen İşleri ile Ulaşım Daire Başkanlığındaki yetkililere durumu bildirdiklerini söyleyen çevre sakinleri, yetkililerin kendilerine durumla ilgileneceklerini ancak hala bir girişimde bulunmadıklarını söylediler.

Çevre sakinlerinden Veli Yıldız; “Burada döner kavşak olması gerekir. Maalesef kavşağı kaldırdılar. Araçlar ters yöne geçiyor. Biz buradan çocuklarımızı okula götüremiyoruz. 1-2 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Sadıka Akşit ise; “Bebek arabasıyla geçemiyoruz. Karşıya geçmek için 1 kilometre yürümemiz gerekiyor. Bunun geri dönüşü de var. 2-3 kilometre yürümemiz gerekiyor. Okul servisleri çok zorlanıyor. 2 haftadır pazara bile gidemedim” dedi.

Halil İbrahim Ünal ise, “Bizim yolumuzu uzattılar. Kavşağımızı kapattılar. Ölüdeniz’in oradan yada Tariş’in oradan gelmek zorunda kalıyoruz. Sadece bizim sokak değil, diğer sokaklardan vatandaşlar aynı sıkıntıyı yaşıyor” dedi.

Çevredeki vatandaşlardan Bayram Gökçe; “Salı günü hastamız vardı ancak ambulans bile gelmekte zorlandı. Bir de yangın olduğunu düşünün ne olacak? Bu kavşağı lütfen dikkate alsınlar. Bu mahalledeki insanlar mağdur. Hıdırlık Mevkiinde oturan vatandaşlar Ölüdeniz Caddesi’ni geçmek için Tariş’in oradan dolaşma zorunda kalıyor. Büyükşehir Fen İşleri Dair Başkanlığı ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile görüştüm. Hiç bir alaka göstermediler. Bize inceleme yapacaklarını söylediler. Ancak her hangi bir gelen giden yok” diye konuştu.

Hıdırlık Mevkiinden Patlangıç Mahallesi’ne gitmek için 1 kilometre mesafe kat ettiklerini söyleyen Kezban Yağlı; “Çocuklarımızı okula götürürken yolun karşı tarafına geçmek için 1 kilometre yürümek zorundayız. Servislerde geçemiyor. Çocuğumuz okula gecikiyor” dedi.

Sadi Çakal ise, “Burada bir planlama hatası olduğu ortada. İleride döner kavşak yok. Sokak çıkışlarımız kapalı. Bize geçiş için döner kavşak sağlanmasını istiyoruz” dedi.

MUHTAR: “BÜYÜKŞEHİR SÖZ VERDİ”

Patlangıç Mahallesi Muhtarı Sait Cunda ise, Başkan Osman Gürün’e bizzat durumu ilettiğini söyleyerek; “ Buranın düzeleceğine dair büyükşehir bana söz verdi. Eğer yapılmazsa gerekli şeyleri yaparız. Hemen olmuyor bu işler. Planla projeyle olacak” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …