Perşembe , Nisan 25 2024

MİNİK KALEMLER ” USTALARA TAŞ ÇIKARTTI

“MİNİK KALEMLER ” USTALARA TAŞ ÇIKARTTI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve minik öğrencileri okumaya ve yazmaya özendirmek için başlatılan “Minik Kalemler” projesi kapsamında Yunus Nadi İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri kendi yazdıkları kitaplarını satışa sunarak imzaladılar.

3 yıl önce Fethiye’de Yunus Nadi İlkokulu ve Ortaokulu tarafından geleneksel hale getirilen “Minik Kalemler” projesi kapsamında 93 öğrenci kendi kalemi ile kağıda döktüğü kitaplarını Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde satışa çıkardı. Veliler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilginin gösterildiği kitaplar 5 ile 50 TL arasında satışa sunuldu. Düzenlenen etkinlikte en çok ilgiyi ise 1. sınıf öğrencisi Zeynep Kazan’ın yazdığı “Tık Tak” isimli kitap gördü. Kendi kaleminden esinlenerek yazdığı kitabında bir çok komedi anını ele aldığını söyleyen minik yazar Zeynep Kazan, “İlerleyen günlerde kitap yazmaya devam edeceğim. Kitap yazmaktan dolayı çok mutlu oluyorum. Herkese kitap okumayı tavsiye ederim” dedi.

Etkinlik hakkında bilgiler aktaran Yunus Nadi İlkokulu ve Ortaokulu  Müdürü Azim Şakar, “3 yıl önce okulumuz tarafından başlatmış olduğumuz “Minik Kalemler” projesi kapsamında öğrencilerimizin kendi yazdıkları kitaplarını bu yılda sergiliyoruz. İlk yılımızda 48 , ikinci yılımızda 52 ve bu sene de toplam 93 yazarımızla etkinliğimizi düzenliyoruz” dedi. Şakar,  “Yunus Nadi İlkokulu ve Ortaokulu olarak genç yazarlar yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu etkinliğimizi ilerleyen yıllarda daha kapsamlı bir şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Amacımız okumayı seven, okuma alışkanlığı kazanmış, kendisini sözlü veya yazılı olarak ifade eden  vatan millet devlet sevgisiyle yoğrulmuş,  maddi manevi değerlerle  bezenmiş sağlam karakterli kişiler kazandırmaktır. Bunun, bugün içinde bulunduğumuz günlerde önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine ihtiyaç duyduğu şu günlerde, sağlam karakterli bireylere, beynini ve bedenini kiraya vermemiş, sağlam duruşlu, toplumun ahlaki değerlerini  benimsemiş ve üzerinde yaşadığı coğrafyanın  vatan üzerinde birlik ve beraberlik içinde yaşamayı bilen bireyler yetiştirmek yegane görevimiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …