Perşembe , Mart 28 2024

“Fethiye Belgesel Günleri” Hazırlıkları Sürdürülüyor

Ortaklar Öğretmen Okullular (ADABELENLİLER) Derneği, Fethiye Temsilciliği tarafından düzenlenen “Fethiye Belgesel Günleri” hazırlıkları sürdürülüyor.

ADABELENLİLER Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu Fethiye Belgesel Günleri hazırlıkları kapsamında yaptığı açıklamada; “ADABELENLİLER, Kalkınmanın önemli göstergelerinden birisinin kültür ve sanat düzeyi olduğuna inanmaktadır. Kültür ve sanat alanlarında  uluslararası boyuta sahip olunan düzey, ülkenin kalkınmışlık düzeyinin açık bir göstergesidir. Bu açıdan, ADABELENLİLER, gençlerin kültür sanat etkinliklerinde yer almasını ulusal bir görev olarak değerlendirmektedir. Bu değerlendirmemize paralel olarak, Gençlerimizin Fethiye Belgesel Günlerine katılımını sağlamak, Türk Belgeselciliğinin geleceğine olumlu ve destekleyici katkılar sağlamak ve Eğitim döneminde olan gençleri kültür ve sanata yönlendirmek amaçlarıyla düzenlediğimiz lisesiler arası belgesel yarışma için gerekli izinler alınmıştır. Yarışma şartnamemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde de yayınlanmış Fethiyemizde bulunan liselere gönderilmiştir” dedi.

ADABELENLİLER Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belgesel, senaryo ve dramaturji konularında yarışmaya katılacak gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlediğimiz toplantılarımızın ilki Çatalarık Orta Öğretim Kampüsünde bulunan liselerden yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere açık olarak Fethiye Belediye Fen Lisesi Salonunda, 29 Kasım 2017 Çarşamba günü, saat: 10-12 arasında diğer liselerden katılacak öğrencilerimize de Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde saat: 13.30-15.30 arasında yapılacaktır.

Bilgilendirme toplantılarımız 29 Kasım 2017btarihi ile sınırlı kalmayacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilerimize  kurgu konusunda da, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü, saat: 10-12 arasında Fethiye Belediyesi Fen Lisesi Salonunda, diğer liselere de Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde saat: 13.30-15.30 arasında da bilgilendirme toplantıları yapılacaktır.

Önce bilgilendirme toplantımız için duyuru yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bize kapılarını açan Fethiye Belediye Fen Lisesi  müdürü Sayın Mustafa Erdoğan’ başta olmak üzere bilgilendirme etkinliğimize katılacak okul ve öğrencileri ile eğitimcilerimiz;ADABELENLİ şair, yazar ve hukukçu arkadaşımız Sabri Kuşkonmaz ve Ömer Öner ile Veysel GENÇTEN’e teşekkür ederiz.”

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …