Salı , Nisan 23 2024

Ekonomi Bakanı Zeybekçi Seydikemer Ve Fethiyede


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla’nın Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Zeybekçi daha sonra Fethiye ilçesine hareket etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği “Fethiye Ekonomi buluşması” toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk,  Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, iş adamları ve turizmciler katıldı.

Fethiye Ekonomi buluşması toplantısının açılış konuşmasını FTSO Başkanı Akif Arıcan yaptı. Çanakkale Şehitlerini ve tüm şehitleri anarak konuşmasına başlayan Arıcan: “İlçemiz 3T olarak adlandırdığımız tarım, turizm ve ticaret sektörlerine dayanmaktadır. Şimdi bu 3 T’ye eğitimi de katarak Fethiye’mizin bir eğitim şehri olması yolunda önemli adımlar atmaktayız. İşletme Fakültesine ek olarak Ziraat Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi de kuruldu. İlçemizdeki fakülte sayısı 3 fakülteye ulaştı. Bu çaba, Fethiye’mizin, bir eğitim şehri olma yolundaki iradesini ve isteğini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Fethiyeliler olarak bu 3 fakültenin, 1 yüksekokulun ve 2 tane meslek yüksekokulunun Muğla’dan bağımsız, Fethiye Üniversitesi’ne dönüşmesi konusunda Bakanlar Kurulu kararının ve bu konuyla ilgili kanun teklifinin bir an önce Meclis’ten geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Babadağ’a yapılacak olan teleferik projesi hakkında da Bakan Zeybekci’yi bilgilendiren Arıcan şunları söyledi;

“Turizm sezonunu 12 aya yayacak, dünyanın en önemli yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ’a, teleferik ve sosyal tesisler yapılması konusunda elimizi taşın altına koyduk. Yaklaşık 20 milyon Euro tutarındaki projemizin ihalesini, 3 Nisan’da gerçekleştireceğiz.”

Arıcan, konuşmasında Fethiye’nin bekleyen projelerinin destek görmesi ve bir an önce hataya geçirilmesi için destek istedi. Arıcan ayrıca Bakan Zeybekci’den bölgeye yapılacak kamu yatırımlarının arttırılmasını istedi.

Tarım ticaretimiz tarım ihracatımız, çok yüksek seviyede devam ediyor diyene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ” Yaklaşık olarak 20 milyar dolar doğru gidiyoruz tarımsal ve hayvansal ürün ihracatımızda. Bazı sıkıntılarımız oldu Rusya ile yaşadığımız bazı problemler var. 2015 Kasımı’ndaki o talihsiz olaydan sonraki Rusya’nın, Türk ihraç ürünlerine bir yasaklaması vardı. Bu yasaklama ile ilgilide tabi ki iki ülke liderinin başlatmış olduğu o pozitif diyalog sonrası bir an önce bunu çözüleceğini yani 2015 Kasın öncesine döneceğimizin beklentisi içinde oluklarını belirtti. Zeybekçi Türk ihracat ürünlerinin önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyorduk. Çünkü biz bir yasak koymadık. Biz tamamen açık ve serbesttik. Tabi burada detaylarını bilmiyoruz. Sanki algı şöyle biz Rusya ya milyon dolarları gönderiyoruz ihracat olarak , sanki Rusya’nın böyle bir özelliği yokmuş gibi algılanıyordu. Halbuki tam tersi, bizim Rusya ile tarımsal ürün ihracatımız 750 milyon dolar civarında, Rusya’dan tarımsal ithalatımız bir milyar850 milyon dolar yaklaşık olarak üç kat biz daha fazla satın alıyoruz Rusya’dan. Bu satın alınan ürünleri ihracatçılar alıyor, tüketiciler değil. İhracatçılar Rusya’nın ürünlerini alıyor. Onlar Türkiye’de işliyor paketliyor onları üçüncü ülkelere ihracat yapıyor biz bu şartla izin veriyoruz.

2016 yılında Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatın 750 milyon dolarlık ihracatımızın yaklaşık olarak 250 milyon dolarlık kısmına izin geldi.  Yasakları kaldırdılar. Fakat domates ve üzüm gibi ürünlerde yasak devam ediyor.  Bu da 450 milyon dolar üzerinde. Şöyle bir duruma geldik maalesef Rusya’da Türkiye ye gönderdiği 1.800 milyar dolarlık ürünü göndermekte fakat ihracatçılarımız talep etmiyor bizim bir yasağımız yok. Tarımsal ve hayvansan ürünler desteklerimiz var dedi.

“Bu Sistem İle Türkiye’yi Diledikleri Gibi Oynadılar”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “2000- 2001 yılarında Türkiye’yi yönetilemez hale bu siyasi sistem ile getirdiler. Bize öyle bir siyasi sitem uyguladılar ki her ne yaptılarsa bu sistem içinde yaptılar. Bu ülkenin başkanı ve bakanını astılar. Bu siyasi sistemle Türkiye’yi diledikleri gibi oynadılar.  Türkiye’nin güçlü bir siyasi sistemin üretmesine asla izin vermediler. Sadece bu milletin canında tak ettiği zamanlar güçlü iktidarlar ürete bildi. Ama bu sistemin üretmeği tek bir şey var millet istese de, millet ne yaparsa yapsın asla üretemiyor bunu, seçimler yoluyla demokrasi yoluyla iktidara gele bilme ümidi taşıyan güçlü bir muhalefet asla bu sistem üretemez. Özgürlünü kazanma 2023 gazi Mustafa kemal o muhasır medeniyet hedefi ve ilersine geçmek için bu sistemden kurtulmak zorundayız.

“İsviçre Ve Almanya’da Gazeteler Türkçe Çıkıyor”

Bakan Zeybekçi Avrupalıların bu hareketleri normal mi. İsviçre’de, Almanya’da gazeteler Türkçe çıkıyor. Almanya’da yaklaş 3 milyon üzerinde vatandaşımız 1.6 milyon insanımız seçmen Türkiye’de deki siyasetin demokratik siyaseti oradaki insanımıza anlatmamız hakkımız ama bunu engelliyorlar. Öbür taraftan paçavralarıyla bölücü terör örgütünü orda gösteri yaptırtıyorlar.

Türkiye ye inanıyoruz, sizlere inanıyoruz. Şu 16 Nisan meselesi hepimizin meselesi. 16 Nisandan sonra Türkiye’de siyaset rahatlayacak. Seçimlerde artık. Kayıtsız şartsız tek başına yüzde elli oy alan bir iktidar her zaman çıkacak. Türkiye bu beladan kurtulacak bugüne kadar. Bize her türlü tuzağın kurulduğu sistemin ürettiği muhasırlıkların çıktığı deliği, bu millet olarak kapatacağız. Sakın şöyle düşünmeyin bu Akparti’nin meselesi onlar yapsın, MHP’liler değil.  Bu Akpartini meselesi, CHP’nin meselesi, MHP’nin meselesi siyaset rahatlayacak. Her kim ki bu milletin hizmetine talip oldu yüzde elli talip oldu.  Bu milletin karşısına geçecek proje ve sevdasını anlatacak. İnandıracak bu milleti. Yüzde elliye talipse bu milletin yüze yetmişinin aklına ve değerlerine hitap edecek.

“16 Nisan CHP’ye İktidar Yolunu Açıyor”

Siyasette milli menfaatler ülke menfaati bu vatanın menfaati dendiğinde bir araya gelinip ortak kara alabilme mekanizması devreye girecek.  Bu sistem bütün partiler için daha iyi olacak 16 Nisan CHP’ye de iyi gelecek. CHP ye iktidar yolunu açacak. Sürekli yüzde yirmi beşte kalıpta marşınal uçta muhalefet kalıpta, böyle güçsüz bir muhalefet olur mu bu Türkiye’ye zarar . 18 maddenin neresinde yazıyor 2019 da seçimlere giderken Akparti ve MHP’nin yüzde onla başlar diye bir şar var mı dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …