Çarşamba , Nisan 24 2024

SINIR KARTALLARINDAN FETHİYE’Lİ  ANNELERE TEŞEKKÜR


Fethiye’de yaşayan 49 yaşındaki Hacer Ergen ve eşi 57 yaşındaki Mehmet Ergen, şehit olan oğulları sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen’in anısına Fethiye Kaymakamının eşi Zeynep Çalık ve  gönüllü kadınlar tarafından dualarla örülen nazar boncuklu 160 atkıyı, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca 6’ncı Hudut Tabur Komutanlığı’na göndermişti. Atkıların ulaştığı Dağlıca Sınır  Kartalları şehit annesi ve babası ile atkıları ören gönüllü kadınlara teşekkür ettiler.

Hakkari’nin Çukurca İlçesi Dağlıca bölgesinde 6 Eylül 2015’te askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen’in de aralarında bulunduğu 16 asker şehit olmuştu. Seydikemer’in Eşen Mahallesi’ne getirilen Ergen’in cenazesi, 8 Eylül 2015’te, Eşen Mezarlığı’nda düzenlenen askeri törenle toprağa verilmişti.
ERGEN ANISINA  160 ATKI GÖNDERMİŞLERDİ
Fethiyeli gönüllü kadınlar, şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin anısına örülen ve geçen 7 Şubat’ta Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki askerlere gönderilen 160 atkının ardından bu kez de Ergen anısına 160 atkı örmüştü. Askerlerin soğuktan korunması için örülen atkıların üzerine, askerlere moral vermesi için notlar yazılmıştı. Atkılar, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın eşi Zeynep Çalık ve şehidin annesi Hacer Ergen, babası Mehmet Ergen ve gönüllü kadınların  düzenlediği toplantının ardından Ergen’in şehit olduğu sırada görev yaptığı Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca 6’ıncı Hudut Tabur Komutanlığı’na gönderilmişti.

ATKILAR SINIR KARTALLARINA ULAŞTI

27 Şubat tarihinde Fethiye’den Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca 6. Hudut Tabur Komutanı Osman Dedeli’ye gönderilen atkılar Sınır Kartallarına dağıtıldı. Sınır Kartalları Fethiye’deki şehit annesi Hacer Ergen, babası Mehmet Ergen ile Zeynep Çalık ve gönüllü annelere teşekkür gönderdi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, atkıları tabur komutanı Osman Dedeli’nin askerlere dağıttığını ve bu konuda teşekkür gönderdiğini belirterek, bu ve benzeri projelerimiz devam edecek” dedi. Kaymakam Çalık, “Buradan Fethiyeli hanımefendilerin Adnan Ergen anısına Fethiye’nin Eşen bölgesinde Dağlıca’da şehit olan Adnan Ergen anısına 160 atkı örülerek dualarla gönderilmişti. Tabur komutanı Yarbay Osman Dedeli beni telefonla arayarak, mesajla da resim ve görüntüleri paylaşarak atkıların sınır bölgesine ulaştığını askerlerimize dağıttıklarını ve kendilerinin dağ askerlerinde bu kurulan gönül köprüsünden son derece mutlu olduklarını” söyledi.

KARTAL YUVASINDAN MESAJ VAR

Komutan Osman Dedeli’nin  yaşadıkları bir kısım olaylarda da anlam veremedikleri mucizelerin yaşandığını, bunlarda da anne dualarının etkisi olduğunu ifade eden Kaymakam  Ekrem Çalık, “ Komutanımız Fethiye’li annelere teşekkürlerini iletti. Bende bu resim ve videoyu paylaşmak istiyorum. Çünkü Türkiye’nin bir ucu. Hakkari sınırı ötesindeki güç bölgesi. Buradan oraya bayrak sevgisi, vatan sevgisi vatanın ve milletin bölünmez bağlılığını gösteren bir gönül köprüsü kuruldu. Bu bizim Cumhuriyetin kuruluşunda yaşanan birlikteliğin fedakârlığın benzer bir göstergesi, bundan dolayı şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Gönülden bu katkıyı sağlayan emek sarf eden Fethiye’li hanımefendilere ve bu dağıtımı yapan ve bize bu görüntüleri gönderen tabur komutan Osman Dedeli komutanımıza teşekkür ediyorum. Onlar bizim kahramanlarımız, hudut kartalları, anne duaları onların yanındadır. Allah korusun diyorum. Türk milleti her ferdiyle Türk ordusunun askerinin güvenlik güçlerinin yanındadır. Buradan onlara selam olsun. Burada Dağlıca Şehitlerinin için yapılan köşede Adnan Ergen de yer alıyor, onun görüntüleri de var. Kısa da olsa oradaki güç bölgesinde kartal yuvası gibi bir yer. Oradan güzel bir mesajları var askerlerimizin, boyunlarında gönderilen atkılarla bu bir moral motivasyondur. Orada bulunan askerlerimiz vatan için zaten şehit olmaya hazır hiç şüphe yok. Ama arkasında böyle bir gücün olduğunu, böyle bir bağın olduğunu hissettiğinde kendisini daha mutlu ve güçlü hissedecektir. Hedef buydu. Özgür Özeki yüzbaşımız için, onun birliğine gönderilen mesajla Adnan Ergen kardeşimizin birliğine gönderilen mesaj yerine ulaştı. Güzel de bir sonuç ortaya çıktı. Bundan dolayı emeği geçen hanımefendilere teşekkür ediyorum. Tabur komutanımıza da teşekkür ediyor ve Allah onların yardımcısı olsun diyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …