Cuma , Nisan 26 2024

SEYDİKEMER ESNAF ODASI 3 YAŞINDA

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Kuruluşunun 3. Yılı dolayısıyla Oda binası önünde düzenlenen törene çok sayıda davetli katıldı.

Likya dönemine ait heykeller ve figürlerle süslenen oda binasının bahçesinde yapılan törende birlik ve beraberlik mesajları verildi.  Törene katılan konuklar Seydikemer’in tarihi dokusunun oda binasında yaşatılmaya çalışılmasından duydukları memnuniyeti belirterek Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Kuruluşunun 3. Yılı dolayısıyla Oda binası önünde düzenlenen törende ilk olarak Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır konuştu.

SEYDİKEMER’E ÇAKILACAK HER ÇİVİDE DESTEK OLUYORUZ

Başkan Harun Sağır yaptığı konuşma da:  Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız’a ve o dönemde bizlere yardımcı olan herkese huzurunuzda  bir kez daha  teşekkür ederek konuşmama başlıyorum. Kurucular kurulu üyelerimizi ve bizlere o dönemde destek olan her türlü fedakarlığı gösteren esnaflarımızı da asla unutmayacağız. Çünkü biz geçmişten ders alarak geleceğe bakıyoruz. Esnafımız yerinde hizmet alsın diye odamızı kurduk. Bugüne kadar 6 defa KOSGEB’ten 170 kişiye sertifika verdik. Türkiye’de işyeri açma oranı % 4lerde iken bizim verdiğimiz sertifikalarla işyeri açma oranı %70. Bizler istedik ki Seydikemerli esnaflarımız ve vatandaşlarımızın devletin verdiği desteklerden yardımlardan faydası olsun.210 kişiye hijyen belgesi verdik.  Meslek lisesindeki öğrencilerin esnaflarımıza kazandırılması yönündeki projede yer aldık. Seydikemer’e çakılacak her çivide gücümüzün yettiği oranda destek oluyoruz. Bu güzel günümüze geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.Dedi.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız konuşmasında : Bu Odanın kuruluşu zordu. Harun Başkan Ulaştırma odası Başkanımızla birlikte bize müracaat ettiler. Bizlerde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bu taleplerini kabul ettik. Başkan bu belgeleri Ankara’ya getir götür tüm zorlukları başararak odayı kurdu.Dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz konuşmasında:   Önemli olan zoru başarmaktır. Burada esnaflar  bunu başardı. Yeni bir ilçeyiz ve sıkıntılı dönemler geçirdik. Biz Resmi kurumları da bir bir yerine oturacak. İnşallah Altı ay içerisinde Kaymakamlık ve Belediye binamızın da temelini hep birlikte atacağız. Daha sonra İmar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Biz burada STK larla uyum içerisinde çalışacağız. Seydikemer’in gelişmesi için büyümesi için birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Burada bulunanların hepsinin emeği var bunda. Esnaf odamız da büyüyecek inşallah. Sorunlar olduğu zaman biz bunları inşallah çözeceğiz. Halk Bankası da inşallah en kısa sürede gelecek. Dedi.

SEYDİKEMER KOŞMAYA HAZIR BİR ATLET GİBİ

Chp Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ise yaptığı konuşmada:  Milattan Önce  3 Bin yıllık tarihi olan Seydikemerin, her ne kadar eski bir tarihi olsa da yeni bir tarihi yeni bir geçmişi var. Özellikle İlk kurulduğu andan itibaren herkes emekleyerek gideceğini düşünüyordu. Ben özellikle görüyorum izliyorum. Seydikemer kamu kurum ve kuruluşlarıyla, özel kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, odalarıyla ve en önemlisi Seydikemer halkıyla birlikte koşmaya hazır bir atlet gibi olduğunu ben görüyorum. Özellikle ilk kurulduğu günden itibaren  gelmiş olduğu aşama bunu özellikle gösteriyor. Tabi bundan sonra daha fazla destekle hem yerel yönetimler ve seydikemer halkının da meslek örgütü liderleriyle bütünleşerek yapacağı  ekonomik ve sosyal yatırımlarla birlikte Seydikemer Muğla’nın en güzide ilçelerinden biri olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. İlçe ilk kurulduğunda resmi kurumların eksikliğinden yakınılıyordu. Bugün bu kurumların Seydikemer de olması memnuniyet verici. Dedi.

Fethiye Kaymakamı ve Seydikemer Kaymakam vekili Ekrem Çalık Yaptığı konuşmada : Sedikemeri ayrı bir ilçe olarak düşünmüyorum. Seydikemer’in potansiyeli çok yüksek. Müthiş bir turizm potansiyeli var. Yeni ilçe kurmak çok zor. Esnaf odası başkanı da yeni bir oda kurdu. Kendilerini tebrik ediyorum. Esnaf ayakta olursa millette ayakta olur. Seydikemer Esnaf Odasının üyeleriyle birlikte Seydikemer’in kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Ürünler çok olduğu halde pazarlamada sıkıntılar var. Gıda Organize sanayi bu eksikliği giderecektir. Daha nice yıllara diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.dedi.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Kuruluşunun 3. Yılı dolayısıyla Oda binası önünde düzenlenen törene Chp Muğla Milletvekili Akın Üstündağ,  Seydikemer Kaymakam vekili Ekrem Çalık, Seydikemer Belediye Başkanı  Yakup Otgöz, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş,  Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Muğla SGK Müd. Yard. Özkan Arslan, Seydikemer de bulunan resmi daire müdürleri ve STK Başkanları, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve Yönetim Kurulu üyeleri, Seydikemer merkez ve mahallelerde bulunan esnaflar katıldı.

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …