Cuma , Nisan 19 2024

TOBB Ege Bölge Toplantısına Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen TOBB Ege Bölge Toplantısı’na katıldı. Konuşmasında koronavirüs salgını nedeniyle zor bir sezon geçiren turizmcilerin desteklenmesi gerekliliğinin altını çizen Başkan Çıralı, oda üyelerinin talep ve önerilerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na aktardı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 7 Ekim 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı 3 saat sürdü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptıkları girişimler sonucu kısa çalışma ödeneğinin 31 Ekim’e kadar uzatıldığını belirtti. Eğitim sektöründe KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinden memnuniyet duyduklarını anlatan Başkan Hisarcıklıoğlu, vergilerin ötelenmesi konusunda girişimlerin sürdüğünü banka kredilerinin ötelenmesi konusunda da aynı girişimlere devam ettiklerini kaydetti. Başkan Hisarcıklıoğlu’nun ardından toplantı Ege bölgesi oda ve borsa başkanlarının konuşmalarıyla sürdü.

BAŞKAN ÇIRALI “TURİZMCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, turizm sektörü olmak üzere FTSO üyelerinin yaşadıkları çözüm bekleyen sorunları Birlik Başkanı Hisarcıklıoğlu’na iletti.

Yabancı turistleri Türkiye’ye getiren seyahat acentelerinin KDV desteği dışında kaldığını belirten Başkan Çıralı, “Konaklamada KDV yüzde 8’den 1’e, transferde ise yüzde 18’den 8’e düştü. Ancak acenteler, kiralama, yat turu, yamaç paraşütü ve diğer tur organizasyonlarında ise yüzde 18 KDV uygulaması devam ediyor. Acentelerin bu konuda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi konusunda onlar bizlerden, bizde sizlerden destek istiyoruz. Ayrıca daha önce de dile getirdiğim turizmcilere kredi desteği sağlanması konusu daha da önem kazandı. Pandemi süreci nedeniyle işletmelerini açamayanlar vardı. Bunlara 5 aylık sürede yeterince toparlanamayanlar da eklendi. Kasım sonuna kadar turist gelmesi üzerine yapılan planlar İngiltere’de yaşananlar nedeniyle sekteye uğradı. İşletmeler kapanıyor, turizmciler kendilerine bir nebze ilaç olacak bir destek paketi bekliyorlar.” dedi.

Seydikemer’de yapılacak Tarıma Dayalı Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Başkan Çıralı, sorunlarının çözümü için çalışan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini sundu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …