Salı , Nisan 30 2024

Dezenfekte Çalışmaları Sürüyor

Tüm dünyayı etkisine altına alan Covid-19’a karşı Seydikemer Belediyesi ilçede vatandaşların sağlığı için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs geçtiğimiz hafta Türkiye’de de görülmesinin ardından belediyelerde önlem almaya devam ediyor. Seydikemer Belediyesi korona virisü tedbirleri kapsamında ilçenin çeşitli yerlerinde dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüs salgınına karşı ilçede bulunan caddeler, yollar, sağlık ocakları, dükkanlar, okullar, camiler, Cuma pazarı ve parti binaları Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce dezenfekte edildi. Seydikemer Belediyesi özellikle yaşlı vatandaşların mümkün olduğunda dışarıya çıkmaması konusunda da uyarıyor.

Öte yandan Seydikemer Belediyesi Zabıta Ekipleri ilçede bulunan restoranları tek tek gezerek masaların azaltılmasını ve aralıklı şekilde konulması konusunda vatandaşları uyardı.

”65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEKTİR”

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını bildirmesinin ardından Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’den açıklama geldi.

Başkan Otgöz, bu süreçte 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçların belediye ekipleri ve muhtarlar tarafından giderileceğini söyledi. Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesine bu akşam alınan kararla bir yenisini daha ekledi. Özellikle ‘evde kal’ çağrısına uymayan yaşlı vatandaşlar, daha çok risk grubunda olduğu için İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara sınırlama getirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ” 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır.” ifadesine yer verildi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından bir bilgilendirme yaptı. Başkan Otgöz, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçların giderileceğine dikkat çekerek, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağından dolayı ihtiyaçları sosyal yardımlaşma ekipleri belediye ekipleri ve muhtarlar tarafından giderilecek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …