Salı , Nisan 23 2024

Detaylar Anlatıp Satış Yapıyor

 

Fethiye’de bir araya gelen mahalleli gençler sosyal medyada ciftci.store  markası oluşturup, ürettikleri sebze ve meyveleri üretici pazarında satıyor. Ailelerinin ürettiği başta domates ve diğer sebzeleri yetiştiren çiftçi yakını 3 genç ciftci.store markasını üreterek, sebzelerin kim ve hangi şartlarda üretildiğini şeffaf şekilde paylaşıp en ekonomik fiyata satıyorlar.

Fethiye’nin Cami mahallesinden Ahmet Hüsrev Durma üniversite öğrencisi arkadaşları Mehmet Küçükkaramuklu ve Mustafa Tayyip Enes Güldür ile birlikte bir araya gelip ailelerinin yetiştirdiği başta domates olmak üzere  sebze ve meyveleri ciftci.store markası ile hem sosyal medyadan hem de üretici pazarında satmaya başladı. Tüketicilere yedikleri sebze ve meyvelerin kim tarafından hangi şart ve ortamlarda üretildiğini şeffaf şekilde paylaşarak, bilgilendirme yapan Ahmet Hüsrev Durma ve arkadaşları “üreticimle tanışın” şuan da Cuma pazarındayız yazılı mesajlarla pazarda mahallelinin ürettiği ürünleri satıp, kazanılan parayı ortak şekilde paylaşıyorlar. Tüketicilere üretim ile ilgili bilgiler anlatıp “üreticimle tanışın” broşürleri de dağıtan gençler çok yakında web sitesi aracılığıyla tarladan market ve evlere servis yapmaya da hazırlanıyor.

ÜRÜNÜ MARKALAŞTIRIYORUZ

Reklamcılık faaliyeti ile uğraştığını söyleyen Ahmet Hüsrev Durma “üniversiteli arkadaşlar ile çiftçi babalarımızın ürünlerini markalaştırıp, projeli şekilde tüketiciye ulaştıralım istedik. Şuan da işin başındayız” dedi.

Durma “Çiftci.store olarak marka yaptık ve buradaki amaç direkt tüketiciye ulaşmak. Tüketicinin bilgi sahibi olmasını sağlamak. Üretim hakkında tüm detayları öğrenmesini sağlamak. Tabi ki ürünümüze talep oluşturmak. Aslında tüketicinin en doğal hakkını sağlıyoruz. Şuan da domatesimiz kivi, kabak, patlıcan ve turşuluk var. Tabi bunlar çoğalabilir. Mesela bu bir kereye mahsus tanıtım versiyonu. 1-2 ay sonra yeni çıkan ürünlerle tekrar gelmeyi planlıyoruz. Şuan da mahallemizdeki 2-3 üretici ile bir araya geldik. Mahallemizde daha fazla üreticimiz var. Bu ürünler Cami mahallesinden çıkıyor. Duruma göre projeyi büyüteceğiz, tabi kesinlikle dışarıdan ürün almayacağız. Tamamen kendi ürünlerimiz. Seralarımızın fotoğraflarını, videoları çekeceğiz. Sosyal medyadan çiftçi.store olarak takip edilebilecek. Amaç müşteriyi bilgilendirmek üretim hakkındaki tüm sürece hakim olmak. Şuan da İstanbul’a biz ürün gönderiyoruz komisyoncular aracılığı ile aynı şekilde bu marka adı altında da göndermeyi planlıyoruz” dedi.

BABAMIZIN ÜRETTİKLERİNİ SATIYORUZ

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde iktisat bölümü öğrencisi olan Mehmet Küçükkarakmuklu ile Sakarya üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mustafa Enes Tayyip Güldür’de “babalarının ürettikleri sebzeleri projeli şekilde tüketiciye üretim dönemini ve ne kadar sağlıklı olduğunu anlatarak sattıklarını söyledi. Küçükkaramuklu ve Güldür’de fiyatlar hakkında bilgi verip, üretici pazarındaki en düşük fiyatlardır. Antalya Kumluca tahta fiyatları üzerinden satış yapıyoruz” diye konuştular.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …